İşkencecilere foto teşhis

Güncelleme Tarihi:

İşkencecilere foto teşhis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Liselilerin de aralarında bulunduğu 16 gence işkence yaptığı iddiasıyla 7 ila 70 yıl hapis istemiyle yargılanan 10 polis, dün Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gelmedi. Polislerin, tutuklu gençler tarafından teşhis edilmesi için, fotoğraflarının cezaevine gönderilmesi kararlaştırıldı.

Manisa'da 2 yıl önce aralarında liselilerin de bulunduğu 16 gence işkence yaptığı iddia edilen 10 polisin yargılanmasına devam edildi. Fotoğraflardan teşhis edilmeleri kararlaştırılan sanık polisler mahkemeye yine gelmediler.

Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmaya, mağdurlardan, yaşadışı DHKP-C örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle Çanakkale ve Muğla cezaevlerinde bulunan Emrah Sait Erda, Aşkın Yeğin, Ali Göktaş, Levent Kılınç ile Farik Deniz getirilmedi. Tutuksuz 11 gençten sadece Hüseyin Korkut, Fulya Apaydın, kardeşi Münire Apaydın, Sema Taşar ve Erdoğan Kılınç, dinleyiciler arasında yer aldı. TBMM'de Mesut Yılmaz hükümetinin güvenoylaması sırasında ‘Dessuyu ekber dışarı' yazılı pankart açan CHP İzmir Milletvekili Sabri Ergül, CHP Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Amke Dietert Scheuer, CHP Konak İlçe Örgütü İşçi Komisyonu üyeleri de duruşmayı izledi.

Mahkeme heyetine, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi gözaltı defteri ile sağlık ocağının adli rapor defteri sunuldu. Müdahil avukatları, sağlık ocağı defterlerinde tahrifat yapıldığını öne sürdü. Mahkeme, mağdurların Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları sırasında çekilen video bantlarının TRT'ye gönderilerek, aralarında bir psikoloğun da bulunacağı bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Ayrıca sanık polislerin fotoğraflarının da tutuklu sanıkların teşhisi için cezaevine gönderilmesini hükme bağladı. Duruşma, 3 Eylül'e erteledi.

Halen görevlerine devam eden Başkomiser Halil Emir, polis memurları Levent Özvez, Turgut Demirel, Turgut Özcan, Fevzi Aydoğ, Engin Erdoğan, Musa Geçer, Mehmet Tan, Atilla Gürbüz ve Atilla Bolak, ‘gözaltına bulunan kişilere, suçlarını söyletmek için yasa dışı işlemde bulunmak ve zor kullanmak' suçlamasıyla 7 ile 70 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!