İşiniz güvende (mi?)

Güncelleme Tarihi:

İşiniz güvende (mi)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2002 18:01

Hürriyet İK Gazetesi ve yenibir.com işbirliğiyle yapılan 'Birlikte İnsan Kaynakları Toplantıları'nın dokuzuncusu Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleşti. 'İş Güvencesi Kanunu ve İş Kanunu Tasarısı İşverene Neler Getiriyor' konulu toplantıyı yaklaşık 300 kişi izledi.

'Birlikte İnsan Kaynakları Toplantıları'nın dokuzuncusu olan 'İş Güvencesi Kanunu ve İş Kanunu Tasarısı İşverene Neler Getiriyor' adlı toplantı geçtiğimiz perşembe günü Hürriyet Medya Towers, Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleşti. Büyük ilgi gören etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı.

Hürriyet İK Gazetesi, yenibir.com işbirliği ve Datassist sponsorluğunda düzenlenen toplantıya Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Tuncay ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bölükbaşı konuşmacı olarak katıldı. Toplantının konuk konuşmacısı ise, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Tekstil İşverenleri Sendikası Başkan Vekili Necmettin Öztemir oldu.

Tuncay, seçim kararı alındıktan hemen sonra hazırlanan İş Güvencesi Kanunu'nun sosyal hayatta yenilik yarattığını ve AB'ye girmek için gerekli olduğunu belirtti. Kanunun 15 Mart 2003'te yürürlüğe gireceğini kaydeden Tuncay, o tarihe kadar İş Kanunu Tasarısı'nın yasalaşacağına şüpheyle baktığını söyledi. Yeni İş Güvencesi Kanunu'nda yapılan en önemli değişikliğin işveren ve çalışan arasında yapılan sözleşme konusunda olduğunu belirtti. Buna göre, bir işçinin sözleşmesini fesheden işveren bunu geçerli ve haklı bir nedene dayandırmak zorunda kalacak. Performans düşüklüğü, sık sık tartışma ve geç gelme fesh için geçerli bir neden olarak kabul edilecek. Ekonomik kriz, hammadde yetersizliği veya reorganizasyon gibi nedenlerle işten çıkarmalar geçersiz birer neden olacak. Tuncay, İş Kanunu Tasarısı’nın 15 Mart'a kadar yetiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi: ‘‘Eski iş kanunu yer yer değiştirilmiş, yeni ihtiyaçlara uyulmuş ve AB yönergeleri monte edilmiş. Buna göre, taşeron çalıştırma zorlaştırılıyor, cinsiyet ayırımı yasaklanıyor, yıllık izin uzatılıyor ve yeni çalışma modelleri getiriliyor.‘‘
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!