Işık Koşaner'den Necdet Özel'e cevap

Güncelleme Tarihi:

Işık Koşanerden Necdet Özele cevap
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 15:23

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, halefi Necdet Özel’in kendisi hakkındaki sözlerine cevap verdi.

Haberin Devamı

Koşaner, “Suçlayıcı ifadeleri yakışıksız buldum. Şartlar değişmediği halde görevde kaldı. Görevden ayrılmayanlara hiçbir telkinde bulunmadım. Mağdur arkadaşların durumunu algılama tarzımız farklı” dedi.

NE OLMUŞTU?

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinleyen TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun davetliler listesinde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel de var. Geçen hafta dinlenilmesi planlanan Özel, komisyona mektup yazarak, “Komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili olarak tüm sorularınızın tarafıma lütfedilip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım” dedi.

NECDET ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Komisyon üyeleri ise Özel’in bu talebine tepki gösterdi. Üyeler, Özel'i 'komisyondan kaçmakla' suçladılar ve siyaseten aklanması için gelmesi gerekir gibi yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet yazarı Fikret Bila, yaşanan durumu Necdet Özel'e sordu ve cevabını bugünkü köşesine taşıdı. Özel'in 'kaçma' suçlamasına verdiği yanıt ise eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in tepkisini çekti. Özel o yanıtta, "Kaçmak ne demek. Niye kaçayım. Kaçacak olsam 2011'de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum. Ben yasaya, usule uygun bir dilekçe verdim, konuyu nerelere getirdiler" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!