İşçilerden yabancı şirkete tepki

Güncelleme Tarihi:

İşçilerden yabancı şirkete tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 18:43

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve kömür sahasında incelemelerde bulunmak için bölgeye gelen Erg Verbund Şirketi yetkililerine, bölgede çalışma yapan maden işçileri tepki gösterdi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve kömür sahasının devri konusunda Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ile görüşmeler yapan Erg Verbund Şirketi yetkilileri, santral binası önünde toplanan işçiler tarafından protesto edildi.

Maden-İş Sendikası Elbistan Şubesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, Erg Verbund Şirketi yetkililerinin bulunduğu minibüsün iş yerlerine girmesine izin vermedi.

İşçilerin gösterdiği tepki üzerine Erg Verbund Şirketi yetkilileri, santral yakınlarında bulunan jandarma karakoluna sığındı ve uzun süre burada kaldı. Şirket yetkilileri, daha sonra jandarma nezaretinde Afşin'e götürüldü.

Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmet Bölükbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, devre karşı olduklarını, buna engel olmak için de sonuna kadar direneceklerini belirtti.

Erg Verbund Şirketinin bölgeye gelmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade eden Bölükbaşı, şunları kaydetti:
“Bu işçi arkadaşlarımız burada oldukları müddetçe, bizler burada olduğumuz müddetçe buraları Erg firmasına peşkeş çektirmeyeceğiz. Biz enerjiyi 4.5 sente mal ediyoruz. Eğer burayı Erg alacak olursa, enerjiyi 16 veya 20 sente satacak. Bu nedenle devrin gerçekleştirilmesini istemiyoruz. 1994'te eğer bu devir gerçekleşseydi, devletimizin bu zamana kadar 8 milyar dolar zararı olacaktı. Bunları medya da yazdı. Zaman zaman biz de gündeme getirdik. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve iş yerimizi teslim etmeyeceğiz. Bölge milletvekillerimiz, bu iş yerlerini verdirmeyeceklerini söylediler. Onları her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Bu tesisler ülkemizin can damarıdır. Elimizden geldiği kadar direneceğiz. Siyasileri de mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!