İşaret levhaları

Güncelleme Tarihi:

İşaret levhaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARAYOLLARI ve şehir içi yollarda, trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan trafik işaret levhaları, sürücü ve yayaları uyarması bakımından, önemli gereçlerdir.

Sürücülerin ve yayaların, yollardan yeterince emniyetli bir şekilde yararlanabilmeleri için, yolun alfabesi demek olan trafik işaretlerinin anlamlarını bilmeleri ve bu işarete uymaları gereklidir.

Bu uyarıları yapan, bilgi sağlayan, yasakları bildiren trafik işaret levhaları, yolların fiziksel durumlarını, tehlikeli kısımlarını, mesafeleri ve daha başka bir çok özelliklerini, sürücü ve yayalara önceden belli eder.

5 ANA GRUP

Trafik işaret levhaları, belli ölçülerde, renklerde ve şekildedir. Bir çok ülkede de, hemen hemen aynen kullanılır. Böylece, uluslararası yolculuk yapan sürücüler, bu ortak alfabeden yararlanarak sıkıntı çekmezler ve kurallara uyarlar.

Trafik işaret levhalarının en önemli özelliklerinden biri de, belli hızla giden taşıtların sürücülerince, yeteri kadar uzaklıktan, gündüz ve gece görülebilmesi ve anlamlarının açık olmasıdır.

Başlıca beş ana gruptan oluşan trafik levhaları; tehlike uyarı işaretleri, trafik tanzim işaretleri, bilgi işaretleri, durma ve park etme işaretleri ve otoyol işaretleridir.

Sürücü adaylarımızın, ehliyet kursunda aldıkları dersler sırasında gösterecekleri dikkat ve gayretle, anlayamacakları hiç bir konunun yaşanmacağını bilmeleri gerekmektedir.

Konuk Yazar

Dursun ÖZORMAN

Kilit Sürücü Kursu Trafik Bilgisi Eğitmeni

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!