İş Bankası’ndaki CHP hisseleri

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası’ndaki CHP hisseleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 07:00

CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye aktarılması tartışmalarıyla ilgili İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ilk kez konuştu. Koç Üniversitesi İş Bankası Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tanıtım toplantısında konuşan Bali, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İş Bankası’nın sermaye yapısı belli. Yüzde 40 civarında Munzam Sandık ana hissedar, bu Munzam Sandık’ın 25 bin civarında çalışan bir o kadar da emekli, dul, yetim üyeleri var. Dolayısıyla şu anda çoğunluğu oluşturuyor. Bu çoğunluk çerçevesinde de yönetim kurulunda üye sayısı çoğunluğu oluşturuyor. Yani karar alma mekanizmaları açısından çok açık, net, şeffaf bir durum var. Diğer taraftan Atatürk’ün kuruluş sırasındaki koymuş olduğu kaynağı bugün ve kendi vasiyetlerinin bir

gereği olarak CHP tarafından temsili söz konusu. Geri kalanı da halka açıktır. Tartışma konusu olan hadise Atatürk paylarının kimin tarafından temsil edileceğidir. Dolayısıyla ne ana hissedarın mülkiyet haklarıyla ne bankanın performansıyla ne bankanın iş yapma biçimiyle doğrudan bir ilgisi yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!