İrticaya herkes tepki göstermeli

Güncelleme Tarihi:

İrticaya herkes tepki göstermeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kütahya'da önceki akşam yaklaşık 1.500 kişinin 8 yıllık kesintisiz eğitimi protestosu sırasında, gördüğü manzaraya isyan ederek ‘‘Yaşasın laiklik’’ diye bağıran üniversiteli Zuhal Sönmez ‘‘Bu tepkiyi herkes göstermeli’’ dedi. Ankara'da gerici göstericilere karşı elinde Atatürk'ün fotoğrafıyla tek başına dikilen Chantal Zakari gibi İzmirli olan 26 yaşındaki Zuhal Sönmez'le, hha muhabirleri kaldığı Öğretmenevi'nde konuştu.

Kendisini polislerin karakolda 6 saat tutarak göstericilerin saldırısından koruduğunu belirten Zuhal Sönmez, olay anını şöyle anlattı: ‘‘Oradan geçiyordum. Çarşaflı kadınlar toplanmış, bana ters ters bakıyordu. Üzerimde tişört ve kot pantolon vardı. Gördüğüm manzara karşısında içimden tepki duydum, ama yine bir şey demeyecektim. Çarşaflılar, giyimimi beğenmemiş olacaklar ki, bana laf attılar. Beni tahrik ettiler. Hatta el kol hareketi yapanlar bile oldu. Ben de iki elimi havaya kaldırarak zafer işareti yaptım, ‘Yaşasın laiklik’ diye bağırdım. Tam orada polisler vardı. Beni onların saldırısından korumak için ekip otosuna bindirerek karakola götürdü. Altı saat karakolda kaldıktan sonra gece oradan ayrıldım. Bu olay benim irticaya karşı kişisel tepkimdi. Herkesten bu tepkiyi bekliyorum.’’

Dün İzmir'den gelen ailesiyle buluşan Sönmez daha sonra onlarla birlikte İzmir'e gitti. Hacettepe Üniversitesi'nde yüksek muhasebe eğitimini tamamladıktan sonra, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde öğretmenlik formasyonu alan Zuhal Sönmez'in İzmir'de oturan babası Ayhan Sönmez, kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Kızının yanında olmak için dün sabah Kütahya'ya hareket etmeden önce görüştüğümüz Ayhan Sönmez, ‘‘Biz Atatürkçü insanlarız. Bu yapımızda var. Ne olursa olsun başka türlüsüne imkan ve ihtimal yok. Bizi kimse de yolumuzdan döndüremez. Kızımın davranışı çok yerinde’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!