İrtica broşürleri

Güncelleme Tarihi:

İrtica broşürleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çadırkentlerde kalan vatandaşlara bazı kişiler tarafından dağıtılan yardım paketlerinin içinden Türkçe ve Arapça yazılı irtica broşürleri çıkıyor. Saidi Nursi imzalı broşürlerde, depremin, müslümanlığın vecibelerinin yerine getirilmemesi yüzünden olduğu yazıyor. Vatandaşlar, durumlarının istismar edilmesine büyük tepki gösterdi.

Adapazarı'nda çadırkentlerde kalan vatandaşlara bazı kişiler tarafından dağıtılan yardım paketleri arasında Saidi Nursi imzalı, depremin Müslümanlığın vecibelerinin yerine getirilmemesinden kaynaklandığını iddia eden irtica broşürleri çıktı. Kentte inceleme yapan Devlet Bakanı Hasan Gemici, bu duruma tepki göstererek, ‘‘Din istismarcıları vurguncudan farksız’’ dedi. Gemici, dün Adapazarı'nda yaptığı incelemeler sırasında vatandaşların, ‘‘Bize çadırkentlerde bunları dağıtıyorlar’’ diyerek gösterdikleri Arapça ve Türkçe yazılı broşürü dikkatlice inceledi. Vatandaşlar, durumlarının istismar edildiğini belirterek, yardım adı altında bunu yapanların müslüman olamayacaklarını söylediler. Bakan Gemici de, ‘‘Bu broşürde, yaşadığımız depremi, insanlarımızın yeterince dini vecibelerini yerine getirmemesi yüzünden olduğu yazılmış. Bunu yapanlar amaçları için yüce dinimizi bile kullanmaktan utanmıyor maalesef’’ dedi.

ENGELLENEMİYOR

Gemici, yardım paketleri içerisine konularak çadırkent bölgesine dağıtıldığını öğrendiği bu tür karanlık broşürlerin dağıtımına engel olunamadığını söyledi. Gemici şöyle devam etti: ‘‘Bu tür din sömürücülüğü ülkemizde maalesef yapılıyor. Esas dinimize zarar veren, din istismarcılarıdır. Acıyla dolu olan insanlarımızın beynini karıştırmak istiyorlar. Yüce dinimiz Kuran-ı Kerim'de de yardım eden insanların gizli yapmasını ve bunu istismar etmemesini buyurmuşdur. Ancak bu istismarcılar Allah'ın bu emrine de karşı çıkarak, günah işlemektedirler.’’ Gemici, beraberinde Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu ile Tank Palet Taburu'nun kurduğu çadırkentte Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Antalya Kimsesiz ve Muhtaç Çocuklar Derneği'nin ortaklaşa kurdukları 250 metrekare alan içerisindeki çocuklar için oyun ve rehabilitasyon çadırını hizmete açtı.

Yardım bahane

Yardım bahanesiyle gönderilen irtica broşürlerini inceleyen Devlet Bakanı Hasan Gemici, ‘‘Bunlar yüce İslam dininin en büyük düşmanlarıdır. Dinimizi sömürecek kadar vicdansız olabiliyorlar. Bu tür cemaatler, deprem bölgelerindeki vurgunculardan, hırsızlardan, yağmacılardan farksız insanlardır’’ dedi.

İran’dan Hilal'i Ahmer Sitesi

İRAN, Türkiye'deki depremzedeler için İzmit'te 1500 konutluk prefabrik site kuracağını açıkladı. İran İslam Cumhuriyeti Kızılayı'nın İzmit yakınlarındaki depremzedelerin yaklaşan kış mevsimindeki barınma sorununu çözmek amacıyla Türk Kızılayı ile temasları sürdürdüğü bildirildi. Her biri 90 metrekare büyüklüğünde planlanan prefabrik konutların yeri konusunda çalışmaların tamamlandığı açıklandı. Uydu aracılığıyla günde yarım saat Türkçe yayın yapan ‘‘Sahar TV’’ kurulacak siteye ‘‘Hilal-i Ahmer Sitesi’’ isminin verileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!