Irkçılara karşı cesur olalım

Güncelleme Tarihi:

Irkçılara karşı cesur olalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 10:43

Haberin Devamı

Halkı sessiz kalmamaya, yabancı düşmanı ve ırkçı olaylara müdahale etmeye cesaretlendirme amacını taşıyan kampanya çerçevesinde oluşturulacak inisyatifler çeşitli girişimlerde bulunacaklar ve inisyatifler arasında da bir iletişim ve ortak hareket ağı kurulacak.

Saksonya Anhalt Eyaleti'nin Başbakanı Wolfgang Böhmer (CDU) halkı medeni cesaret göstermeye çağırırken, halkın müdahalesinin polisin yapacağı müdahalelerden daha etkili olacağını söyledi. Başbakan Böhmer ile İçişleri Bakanı Holger Hövelmann (SPD) eyalette kaydedilen aşırı sağcı olayların "işsiz, fakir ve aşırı sağcı" formülüyle açıklanamayacağına işaret ederek söz konus olaylara daha çok maddi durumu iyi ailelerin çocukların karıştığına dikkat çektiler.

Eyalette sadece ekim ayında, 117 yabancı düşmanı ve ırkçı girişim tespit edildi. Eyaletteki okullarda öğrencilerin işlediği ırkçı suçlarda bu yılbaşından itibaren, geçen yıla kıyasla yüzde 20 artış kaydedildi. Anayasayı Koruma Örgütü'nün verilerine göre Saksonya Anhalt Eyaleti'nde aşırı sağcı NPD Partisi'ne üye 240 kişi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!