Irkçı tutum istifa ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Irkçı tutum istifa ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 18:03

Almanya İkinci Hentbol Ligi'nde mücadele eden Dessau-Rosslauer Hentbol Kulübü'nün (DRHV) Başkanı Oğuzcan Demirtaş, kendisine yönelik ırkçı tutum yüzünden görevinden istifa etti.

Oğuzcan Demirtaş, bazı Alman gazetelerine yaptığı açıklamada, kulüpte kendisine yönelik yaşanan düşmanca tutumlara daha fazla dayanamadığını belirtti.

Demirtaş, “DRHV kulübünde bana saldırılar normal hale geldi ve buna alıştım, ancak Cumartesi günü Potsdam deplasmanında sponsorların ve ailemin de izleyici olarak bulunduğu karşılaşmada bazı taraftarların 'Türkler olmadan şansımız var' şeklinde şarkılar söyleyerek sözlü ırkçı sataşmaları uç noktaya ulaştı ve istifa etme zamanı geldiğini anladım” dedi.

Özellikle bu şarkılar söylenirken birçok kişinin orada bulunduğunu ve bunu engellememelerinin kendisini şok ettiğini anlatan Demirtaş, bunun dışında ”Nereden geldiysen oraya git” yazan iki tehdit mektubu aldığını bildirdi.

Yabancı düşmanlığı sorununun kulüpte var olduğunu, ancak bunun kendi yönetimi döneminde tehlikesiz gösterilmeye ve kulüp içinde çözülmeye çalışıldığını kaydeden Demirtaş, bunun dışında açığa çıkmayan daha başka olayların da bulunduğunu anlattı.

Bazı taraftarların takımda neden bu kadar çok yabancının yer aldığını sorduklarını belirten Demirtaş, “Son 2 yılda oyuncu, teknik direktör ve benim şahsımdaki yabancılarla elde edilen sportif ve maddi başarılar yeterli olmadı sanırım” dedi.

Demirtaş, bu olaydan sonra kendisinden özür dilenmesini beklediğini, şu ana kadar kimsenin özür dilemediğini kaydetti.

Ailesini korumak için polise şikayette bulunmayacağını belirten Demirtaş, ancak bu tür sorunların yaşanmamasını istediğini ifade etti.

Kulübün Başkan Yardımcısı Olaf Jasper de böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı şok yaşadıklarını, ancak kulübün bir Neonazi sorunu olmadığını, bunu yapanların bir kaç kişi olduklarını, ancak kulübe zarar verdiklerini söyledi.

Dessauer Taraftar Kulübü Başkanı Bernd Schicker ise Potsdam'da zararsız bazı olaylar olduğunu belirterek, “Bu olay içkinin etkisiyle oldu. Başkanın bir Bavyeralı olması halinde 'Bavyeralılar olmadan şansımız var” diye de şarkı söylenirdi. Yabancı düşmanlığıyla bir ilgisi yok” şeklinde görüş belirtti.

Polisin konuyla ilgili inceleme başlattığı, söz konusu şarkıyı söyleyen bir taraftarın Taraftar Kulübü'nden ihraç edildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!