İran olmayacağız

Güncelleme Tarihi:

İran olmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Memleketi Rize'de konuşan Başbakan Yılmaz, ‘‘Türkiye'yi İran'a çevirttirmeyeceğiz'' dedi ve RP lideri Erbakan'a yüklendi. Allah'ın dinini RP'nin tasallutundan kurtarmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, imam hatiplerin kardeş kavgası için kullanılmasına razı olmayacaklarını bildirdi.

Dinin RP tasallutundan kurtarılması gerektiğini belirten Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘Türkiye'yi İran'a çevirtmeyeceğiz'' dedi. Karadeniz gezisinin ikinci gününü memleketi Rize'de geçiren Yılmaz, hükümet binasının açılış töreninde hemşehrilerine seslendi. Yılmaz 8 yıllık eğitime değinerek, önceki gün Trabzon'da üç-beş kişinin ‘Okuluma dokunma, Kuran'ıma dokunma' şeklinde kağıtlar gösterdiğini anımsattı ve şöyle konuştu: ‘‘Benim iktidarımda Kuran kursu kapanmaz. Kuran kurslarını Erbakan kapatır. Kim ki 8 yıllık eğitime karşı çıkıyor, bilin ki imam hatip okulları, Kuran kursları umurunda değil. Erbakan, imam hatip okullarının RP'ye mücahitler yetiştirdiğini söylüyor. Bu mücahitler kiminle savaşacaklar? İmam hatip okullarının kardeş kavgası için kullanılmasına razı olur musunuz? Bu okullar laik cumhuriyete, Atatürk Türkiyesi'ne aydın din adamları yetiştirecekler.'' Yılmaz, herkese din öğretme hakkının devlet görevi olduğunu vurgularken, ‘‘Ama bir görevimiz daha var. Bu memleketi İran'a çevirtmeyeceğiz. İbadet Allah rızası için yapılır. Gösteriş ve oy için yapılırsa, en büyük zararı da dinle beraber devlet ve millet görür'' dedi.

2 TRANSFER

Bir yıllık Refahyol döneminde samimi Müslümanların zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Yılmaz, Erbakan'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: ‘‘Onun döneminde Kuran kursları kapanmadı mı? Erbakan gidip paşa paşa MGK kararlarını imzalamadı mı? Biz dini Allah rızası için yapan samimi Müslümanların koruyucusu olacağız. Kimsenin dinini öğrenmesine engel olmayız. Ama çocuklarımıza çağdaş, aydınlık bir eğitimi vermek zorundayız. Bir şeyin daha zorundayız. Allah'ın dinini Refah'ın tasallutundan kurtarmak zorundayız. Yarın gelip size yalan söylerlerse inanmayın. Unutmayın. Benim hükümetim, sizin hükümetinizdir.'' Yılmaz, ‘Vur vur inlesin, hacı bacı dinlesin',‘Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesilen konuşması sırasında, Trabzon'dakinin aksine sekiz yılla ilgili herhangi bir protestoyla karşılaşmadı. Yılmaz, Rize Belediye Meclis üyesi 2 RP'liyi de partisine kazandırdı. İki meclis üyesinin ANAP'a katılmasıyla, Belediye Meclisi'ndeki çoğunluk RP'den ANAP'a geçti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!