Irak’ta iç savaş çanları

Güncelleme Tarihi:

Irak’ta iç savaş çanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 00:00

Başbakan Nuri el Maliki’nin Irak’ta ABD sonrası siyasi haritasını yeniden şekillendirme girişimi ülkeye pahalıya mal olabilir.

Maliki’nin tutuklama emrini verdiği Sünni yardımcısı Tarık el Haşimi, Kuzey Irak yönetimine sığınırken, Bağdat benzeri görülmemiş bir teröre teslim oldu. Başkent Bağdat, dün kentin dört bir yanında patlatılan bombalarla kan gölüne döndü. Sabah saatlerinde başlayan bombalı saldırı dalgasında, 12 farklı bölgede 4 bombalı araç ve yol kenarına döşenen 12 bomba peş peşe patlatıldı. Patlamalardan sonra kentte büyük gri bir toz bulutu yükselirken kentte can pazarı yaşandı. Bağdat’ta gün boyu ambulans sesi susmadı. Hastaneler yaralılarla dolup taşarken Irak Sağlık Bakanlığı, 74 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralılarının çoğunun durumunun ağır olduğu, ölü sayısının artabileceği bildiriliyor.
Bomba yüklü ambulans
Saldırılar çoğunlukla Şii mahallelerini hedef aldı. Bombalar Hay, El Amil, Belediyet, El Emin, Bab El Muazzam, Şula, Azamiye, Ebu Dşir, Duna, Kerrade, Şaab ve Mağrib semtlerinde patlatıldı. Eşgüdümlü yapıldığı gözlemlenen saldırılarda bir ambulans da kullanıldı. Bomba yüklü bir ambulansı kullanan intihar eylemcisi, Şiilerin çoğunlukla olduğu Kerreda’da halkın içine daldı, bombayı patlatıp 18 kişinin ölümüne yol açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!