İntikam kursunları

Güncelleme Tarihi:

İntikam kursunları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Baybaşinler'in 10 trilyonluk eroinini yakalattığı öne sürülen iki kişi kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Bir kişi de yaralı kurtuldu.

Ataşehir'deki kanlı infaz, Ataşehir, Turgut Özal Bulvarı, Baytur İnşaat şantiyesi önünde dün sabaha karşı meydana geldi. Şantiyenin bulunduğu yerden art arda silah sesi duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri 34 KG 992 plakalı Broadway otomobilin dışında kanlar içinde yatan üç kişiyi buldular. Otomobildeki 23 yaşındaki Taner Ateş'in ve 25 yaşındaki Mehmet Salih Eyüpoğlu'nun öldüklerini belirleyen polisler, yaralı 28 yaşındaki Burhan Bakıroğlu'nu hastaneye kaldırdılar.

Kimliği sahte çıktı

Olay yerinde yapılan incelemede toplam 43 adet 9 mm. çapında boş kovanla özel yapılmış ve içinde 20 adet 9 mm. çapında kurşun olan bir şarjör bulundu. Üzerinde 'Mehmet Salih Eyüpoğlu' adına düzenlenen kimlik çıkan kişinin gerçek adının da Mehmet Kakşi olduğu açıklandı. Ölen Taner Ateş'in Merkez Emniyet Müdürü Nihat Ateş'in yeğeni olduğu belirtilirken, üç yıl önce Beyoğlu'nda uyuşturucu satışında çıkan çatışmada 1 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanması olayının faili olduğu ve üç gün önce hapisten çıktığı öğrenildi.

Saldırı şüphe çekici

Burhan Bakıroğlu'nun, kendilerine ateş eden kişileri tanıdığını, saldırının uyuşturucu ticareti nedeniyle meydana geldiğini söylediğini belirtildi. Diğer iki kişinin delik deşik edilmesine rağmen Bakıroğlu'na tek kurşun isabet ettiğini belirten polis, bu durumun şüphe çekici olduğunu ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.

10 trilyonluk operasyon Baybaşinler'i çökertmişti

Hollanda'da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp, Almanya, İngiltere ve Türkiye'de gerçekleştirilen operasyonlar sonucu tüm mal varlığına ve bankalardaki paralarına el konan Hüseyin Baybaşin ve ailesine bu ayın başında büyük bir darbe daha indirilmişti.

Hollanda ve Türk polisinin ortak çalışması sonucu, deniz yoluyla İtalya ve Hollanda'ya gönderilmek istenen, uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'in amcasının oğlu Nizamettin Baybaşin'e ait 10 trilyon lira değerinde 216 kilogram eroin ile 800 gram afyon sakızı ele geçirilmişti.

1 TIR, 1 minibüs, 1 otomobil ve 2 tabanca ile uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen 115 bin 270 Alman markı ve 116 bin 100 Hollanda Guldeni'ne de el konulan olayla ilgili 4'ü İzmir'de olmak üzere toplam 6 kişi yakalanmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!