İnternetten film "indirme" devri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İnternetten film indirme devri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2002 09:38

İnternette yeni bir dönem başlıyor. MGM stüdyoları, dünyada ilk kez kendi yapımı olan iki filmin internet aracılığıyla bilgisayarlara yüklenebileceğini açıkladı. Bu amaçla internette bir site açan MGM'nin, "CinemaNow İnc" adlı bir kuruluşla işbirliği yaptığı ve internetten film indirilmesi işleminin 30 gün süreyle deneneceği bildiriliyor.

MGM'nin internete koyacağı filmlerin copyright (telif hakları) yasasının koruması altında oldukları da belirtildi. 

MGM stüdyolarının internete koyacağı filmlerden biri, başrolünü "Titanic"in yıldızı Leonardo DiCaprio ile Jeremy Irons'ın oynadığı "Demir Maskeli Adam", diğeri ise "Bundan Daha Kötü Ne Olabilir?" adlı film.  MGM stüdyolari bu filmler için bağlantı hızına göre 1.99 ile 5.99 dolar arasında para talep edecek.

Yüksek kaliteli bir gösterime olanak veren internet filmleri, kopyalamayı engelleyen bir yazılımla birlikte geliyor ve indirildiktensonra ancak 24 saat süreyle izlenebiliyor. 

Ancak Hollywood stüdyoları internet aracılığıyla film dağıtımı konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunuyorlar. Bunların başında yavaş internet bağlantıları geliyor. Örneğin normal bir modem bağlantısıyla 90 dakikalik bir filmin yüklenmesi 25 saat sürüyor. Hızlı bağlantıyla bu süre 4 saate iniyor.  

Film stüdyoları ayrıca filmlerin hacker'lar tarafından kopya edilmesinden de çekiniyorlar. 30 günlük süre içinde filmlerin kopyalanmasını engelleyen yazılımların işleyip işlemedikleri de denemeye tabi tutulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!