İnternet kontrol altına alınıyor

Güncelleme Tarihi:

İnternet kontrol altına alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 01:37

Başbakan Tayyip Erdoğan, kamuoyunda yoğun eleştirilerin hedefi olan internet yasasıyla ilgili açıklamasında ‘kaset komploları’na göndermede bulunarak, “Bu iftiralar, ahlaksız yayınlar olmasın diye bu adımları atıyoruz. ‘Yok düşünce özgürlüğünü engellemek, yok fikir özgürlüğünü engellemekmiş’ böyle bir şey yok. İnternet kalkmıyor, tam aksine kontrol altına alınıyor. Yani bu ahlaksızlıklar, bu yolsuzluklar devam mı etsin?” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan Kartal’daki konuşmasında şunları söyledi:

PARALEL-CHP İTTİFAKI
Eline belgeler tutuşturuyorlar. CHP Genel Müdürü’nü sadece bir araç olarak kullanıyorlar. Eline ne verirlerse bu Genel Müdür onu sallıyor. İttifaka dikkat edin. Paralel örgütle CHP ittifak halinde. CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Geçenlerde gene çıkmış, grup toplantısında, elinde bir şeyler sallayıp duruyor. Ey Genel Müdür, unutma, senin genel başkanın Baykal ile ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline bunları verenlerdir, bunu bilesin. Genel Başkanı’nın o görüntülü kaseti dağıtıldığı zaman Anayasa görüşmelerini yapıyorduk. Ulaştırma Bakanıma dedim ki, hemen süratle müdahale edin, ne yapın yapın bu yayını durdurun. Yarım saat sürmedi, o yayın durduruldu. Biz durdurduk. O sayede bu Genel Müdür partiye genel başkan oldu. Aradan bir müddet geçti. Genel Başkan Yardımcısı olan zat ile ilgili de bir görüntülü CD yayınlandı. O görüntülü CD’yi de engelleyen biz olduk. Çünkü yağmur gibi CD’ler geliyordu. Biz bunları ahlaki, manevi değerlerimize ters gördüğümüz için durdurduk. Sayın Bahçeli’nin grup başkanvekillerine yönelik aynı görüntüler yayınlandı. Bunları durduran, engelleyen biz olduk, ama bunlara iyilik olmadı.
KASET KOMPLOSU
Şu anda ellerinde bazı CD’lerle dolaşıyorlar. Neyle dolaşırsanız dolaşın. Önce siz aynaya bakın, aynaya. Çünkü bu paralel örgüt sizleri parmağında oynatıyor. CHP’yi de, MHP’yi de parmağında oynatıyor. Paralel örgüt iftiralarını CHP Genel Müdürü’nün eline veriyor, iftiralarını, çamurlarını onun üzerinden atıyorlar. 2010 yılında o kaset komplosu sıradan bir olay değildi. O gizlice kaydedilmiş görüntüler internetten yayınlandı. Eski genel başkan gitti, şu anki Genel Müdür göreve geldi.
İHANET DEĞİL Mİ
Günlerdir bu ülkede 42 milyar dolara mal olacak böyle bir 3. havalimanını yapacak olana, 3. köprüyü yapana bu tür dinlemeler üzerinden vuruyorlar. Bunlar hakkında dava açıldı. Bu tür davalar açıldığı zaman bu insanların piyasadaki itibarı ne olur? Bunların finans kuruluşları nezdindeki itibarı ne olur? Bu, ülkeye ihanet değil de nedir? Biz, bu ülkede taş üstüne taş koyan bu yatırımcıların her zaman yanındayız, arkasında duracağız. Yurtdışından gelmiyor, yurtiçinden 5 firmamız birlikte 42 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Devlet 1 kuruş para koymuyor. Kendileri paralarıyla, kredileriyle bunu yapıyor. 20 yıl burayı işletecek, 20 yıl sonra da devlete bırakacaklar bu havalimanını. Sen bu insanlara kalkıyorsun bu saygısızlığı yapıyorsun, teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun.
CHP’Yİ ERİTİYOR
CHP’nin başında olan bu zat CHP’yi eritiyor. Ben de bundan dolayı CHP’li kardeşlerime diyorum ki bu oyunu bozun. Bu zatla bir yere gidilmez. Bu nasıl SSK’yı batırdıysa, Rahşan affıyla işi kurtardı, Rahşan affı çıkmasa şu anda kim bilir o da neredeydi.
GEÇİCİ BLOKLAMA
İnternet yoluyla bir suç işlendiğinde, kişilik hakkına tecavüz edildiğinde, özel hayat ihlal edildiğinde kişi mahkemeye başvuruyordu. 5 gün sonra karar çıkıyor, erişim engelleniyordu. Bu 5 gün içinde zaten o çirkin kayıtlar tüm dünyaya yayılıyor. Engellemek imkânsız hale geliyordu. Biz ise şimdi ne yapıyoruz? Birisi mağdur mu oldu, birisine böyle bir yanlış mı yapıldı? Biz burada iletişim başkanlığımızı devreye sokuyoruz. Hemen buraya başvuruluyor. TİB bunu acilen inceliyor, kararını veriyor. Erişimi geçici olarak mahkeme kararına kadar engelliyor ki burada bu zulüm dursun. Mahkeme safhasını kaldırmadık. Mahkeme safhası arkadan devam ediyor. Mahkeme TİB’in kararını olumlu bulursa, erişim engeli devam ediyor. Olumlu bulmazsa erişim engeli kalkıyor.
SANSÜR DEĞİL
Yani İletişim Başkanlığı, mahkeme kararı çıkıncaya kadar erişimi geçici olarak bloke ediyor. Bunu sansür olarak nitelendirmek, kamuoyunu bu şekilde yanıltmak sadece art niyettir. Bu yasayla internete asla sansür gelmiyor. Bu yasayla insanların özel bilgileri asla fişlenmiyor. Tam tersine bu yasa interneti daha güvenli hale getiriyor, hatta daha özgür hale getiriyor. Gelişmiş ülkelerde internet nasıl düzenleniyorsa aynısını Türkiye’de biz yapıyoruz. Gidin Avrupa ülkelerine bakın aynı uygulamaları göreceksiniz. Amerika’ya bakın aynı uygulamaları göreceksiniz.
KASETLER ÜLKESİ
CHP’nin Genel Müdürü’nün zaten böyle bir derdi yok. Bir kaset komplosuyla iş başına geldiği için bu yasaya karşı çıkabilir, işine gelmez. Ama vicdanı, aklı olan, kişilik haklarına, özel hayata saygısı olan bir insan bu düzenlemeye karşı çıkmaz, çıkamaz, hatta bu yasayı destekler. Türkiye’yi kasetler yoluyla, kayıtlar yoluyla hukuk ihlallerinin yapıldığı bir ülke olmaktan çıkarıyoruz ve çıkaracağız. Şantaja, komploya, özellikle de kasetler yoluyla siyasete müdahaleye son verecek, sandığın, milli iradenin gücünü daha da arttıracağız. Özgürlükleri sonuna kadar savunduk ve savunuyoruz. Ama kişilik haklarına müdahale, özel hayatın gizliliğini ihlal, özgürlük değildir. Meseleyi anlamadan, ne olduğunu bilmeden, öğrenmeden, sansür diyerek, yasak diyerek insanları sokağa çıkartmak isteyenler farklı niyet ve gayelerin peşinde. 2003’te Türkiye’de geniş bant internet sayısı abone olarak 20 bin kişiydi.

Haberin Devamı

İftiralarında boğulacaklar
BAŞBAKAN Erdoğan, dün Kartal Meydanı’nda düzenlenen törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 154 milyon TL maliyetle yapılan 20 kavşak ve yolun açılışını yaptı. Meydana, Erdoğan’ın fotoğrafının da bulunduğu, ‘Yıkılsın küresel güçler, savaş ve faiz lobisi. Hoş geldin çağın Selahaddin Eyyubi’si’ yazılı afiş asıldı. Erdoğan, “Hesap soracağız” diyerek, şöyle konuştu: “Bugüne kadar çetelerle mücadele ettik, mafyayla mücadele ettik. Şantaj çeteleriyle, telekulak çeteleriyle, paralel devlet çeteleriyle de kararlılıkla mücadele edeceğiz. Hukuksuz dinleme yapanlardan bunun hesabını soracağız. Devletin imkanlarını kullanarak dinleme yaparak bunları yurtdışına servis edenlerden, bunları örgütsel amaçları için kullananlardan bunun hesabını soracağız. İnşallah bu şantaj ve komplo çetesini ortadan kaldıracak, Türkiye’de demokrasinin, özgürlüklerinin önünü daha da açacağız. İnşallah iftira atanlar, kendi iftiralarında boğulacaklar. Bunlara en güzel cevabı 30 Mart verecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!