İnternet bağımlılık yapıyor

Güncelleme Tarihi:

İnternet bağımlılık yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 14:47

Eksikliğini hissetmek, titreme gibi belirtilerle kendini gösteren internet bağımlılığı özel merkezlerde tedavi ediliyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar sonucunda internet kullanımının Türkiye’de son 5 yılda yüzde 700 oranında arttığı ortaya çıktı.

Araştırmalara göre, Türkiye’deki kullanıcılardan yüzde 40’ı kendini bağımlı olarak görüyor; internet bağımlılığı kişiyi “sosyal çekilme” diye adlandırılan rahatsızlığa itiyor.

“İnternet bağımlılığı, bilgisayar başından kalkınca, internetin eksikliğini hissetmek, titreme, terleme gibi belirtilerle kendini gösteriyor. İnternet bağımlılığının, en az madde bağımlılığı kadar tehlikeli olması kişiyi sosyal işlev bozukluğuna kadar götürüyor.Madde bağımlısı olan kişiler, bağımlı oldukları maddeden uzaklaştırılarak tedavi edilebiliyor. Ancak, henüz bir hastalık olup olmadığı üzerinde tartışmaların bulunduğu, internet bağımlılığıyla ilgili bir tedavi süreci maalesef bulunmuyor.

Haberin Devamı

Tedavi amaçlı merkezler açılıyor

ABD’deki bir araştırma, 189 milyon internet kullanıcısından yüzde 6-10’unun bağımlı olduğunu gösteriyor. ABD’de internet bağımlılığını tedavi amacıyla özel merkezler açılıyor.

İnternette porno, kumar, chat ve oyun sitelerine giren kişilerin zamanla bağımlı hala gelmesiyle birlikte sosyal hayattan uzaklaşma veyorgunluk hissi gibi durumlar ortaya çıkıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!