İnternet aşkı sınır tanımadı

Güncelleme Tarihi:

İnternet aşkı sınır tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 16:39

DENİZLİLİ 25 yaşındaki Alper Uğurlu ile Polonyalı İngilizce öğretmeni Oliwia Biedzka arasında internetteki bir arkadaşlık sitesinde başlayan aşk, evliliğe uzandı. Uğurlu ile evlenen Polonyalı Oliwia, bugün de kendi isteğiyle Müslüman oldu.

Haberin Devamı

AŞKLARI SINIR TANIMADI

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Alper Uğurlu, aradığı aşkı internet aracılığıyla Polonya'da buldu. Alper Uğurlu, üç yıldır internet ortamında sohbet ettiği İngilizce öğretmeni Oliwia Biedzka'yı Denizli'ye davet etti. Geçen yaz Denizli'ye gelen Biedzka ile internetteki aşklarını Beyaz Cennet Pamukkale'de tazeleyen Alper Uğurlu, evlenme teklif etti. Biedzka, Uğurlu'nun teklifine “Evet” dedi. Alper Uğurlu, ailesini de internet ortamında görüntülü sohbetle genç kızın Polonya'daki ailesiyle tanıştırdı. Uğurlu Ailesi, oğullarının tercümanlığı aracılığıyla Polonyalı genç kızı ailesinden istedi. Genç çift, geçen 22 Haziran'da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda kıyılan nikahla, evlendi.

Türk genciyle evlenen Biedzka, İslam dinine de sempati duyduğunu belirtip, eşi Alper Uğurlu'ya Müslüman olmak istediğini söyledi. Uğurlu çifti, bunun üzerine birlikte Müftülüğe gidip müracat etti. Bugün, Müftülük'te düzenlenen ihtida töreniyle Oliwia, Kelime-i Şahadet getirip, Müslüman oldu. Denizli Müftüsü Mehmet Köse, Oliwia'ya ihtida belgesini verdi ve İngilizce Kuran-ı Kerim hediye etti.

Alper Uğurlu, kısmetinin Polonya'dan çıktığını belirterek, “İnternette tanıştık, birbirimize aşık olduk. Kendisi İngilizce öğretmeni. Ailesi Türkiye'de kalmasına izin verdi. Dayısı Irak'ta çalışırken Müslüman olmuş, O da Müslümanlığı seçti” diye konuştu. Alper Uğurlu, eşinin ismini de ‘Elif’ olarak değiştirdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!