Instagram fenomenleri Türkiye’yi gezip fotoğraflayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Instagram fenomenleri Türkiye’yi gezip fotoğraflayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 20:06

13 ülkeden, 20 Instagram fotoğrafçısı #ComeSeeTurkey projesi için 24 gün boyunca Türkiye’yi dolaşıp, fotoğraf çekip Instagram’da paylaşacak.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın paylaşımcılık kültürü, fotoğraf sanatını bambaşka bir noktaya taşıdı. Artık akıllı telefonu olan herkes anında bir fotoğrafı çekip, paylaşıp dünyada sesini duyurabiliyor. Tabii bir de işin fenomenleri var. Onlar çektikleri, paylaştıkları fotoğraflarla yüz binlerce kişiyi peşinden sürüklüyor.

Instagram fenomenleri Türkiye’yi gezip fotoğraflayacaklar


Cumhurbaşkanlığı’nın öncülüğünü yaptığı #ComeSeeTurkey projesi, Instagram’ın dünyayı kasıp kavuran fotoğrafçılarını Türkiye’de buluşturacak. Proje, dünyanın dört bir yanından gelecek Instagram fotoğrafçılarının bakış açısıyla; Türkiye’nin kültürünü, tarihini, doğasını ve insanlarını fotoğrafın evrensel dilini kullanarak anlatmayı hedefliyor. Aralarında Christopher Collin, Thomas Kakareko, Nicolee Drake, Morgan Stone Grethet gibi isimlerin bulunduğu 13 farklı ülkeden, toplam 20 Instagram fotoğrafçısını ağırlayacak proje toplam 24 gün sürecek iki ayrı seyahat rotasından meydana geliyor. İki grup halinde, farklı tarihlerde toplam 24 şehri gezecek olan fotoğrafçılar, çektikleri fotoğrafları dünyayla paylaşarak birer kültür elçisine dönüşecek.

Instagram fenomenleri Türkiye’yi gezip fotoğraflayacaklar

Seyahatler boyunca Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflarla dünya çapında ses getiren fotoğrafçı Mustafa Seven de onlara eşlik edecek. Projeye, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği de destek veriyor. Ana sponsoru ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği.

Instagram fenomenleri Türkiye’yi gezip fotoğraflayacaklar


Belgesel olacak


#ComeSeeTurkey’in ilk fotoğrafçı ekibi 16 Nisan 2014 sabahında Türkiye’yi gezmek için İstanbul’dan yola koyulacak. Projeyi belgeselleştirecek TRT ekibi de fotoğrafçıları adım adım izleyerek kat edilen her kilometreyi kayıt altına alacak. Seyahatlerin her anından çekilen fotoğraflar ve videolar fotoğrafçıların kişisel Instagram hesaplarından, kampanyanın resmi Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube ve Vine hesapları ile bir seyahat güncesi niteliğindeki bloğundan izlenebilecek. ComeSeeTurkey seyahatleri ile ortaya çıkacak Türkiye fotoğraflarının gezici sergilerle dünyayı dolaşması ve kitaplaştırılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!