İnsanlar eşlerini kokularına göre seçiyor

Güncelleme Tarihi:

İnsanlar eşlerini kokularına göre seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2002 15:59

Alman bilim adamları, insanların eşlerini kokularına göre seçtiklerini savundu. Bilim adamlarının iddiasına göre insanlar, fareler ve tüm omurgalı hayvanlar gibi içgüdüsel olarak kendi kokularına hiç benzemeyen şekilde kokan kişileri eş olarak seçiyor.

Schleswig-Holstein eyaletinin Plön kentindeki Max Planck Enstitüsü'nde görevli Prof. Manfred Milinski'nin tezine göre, insanlar, bağışıklık sistemi genlerini koklayabiliyor.

İnsanların, fareler ve tüm omurgalı hayvanlar gibi içgüdüsel olarak kendi kokularına hiç benzemeyen şekilde kokan kişileri eş olarak seçtiklerini belirten Milinski, farklı kokulardaki insanların bağışıklık sistemi genlerinin de farklı yapılarda olduğunu kaydetti.

Farklı kokan insanların çocuklarının bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğunu söyleyen Milinski, alınan parfümlerin genel olarak bu etkiyi azaltmadığını kaydetti.

Milinski, insanların seçtiği parfümlerin doğal vücut kokularını pekiştirdiğini, bu yüzden herkesin kendi parfümünü kendisinin seçmesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!