İnsan üremesi konusunun 6’ncı sınıf ders kitabında sansürlenmesi tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

İnsan üremesi konusunun 6’ncı sınıf ders kitabında sansürlenmesi tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 00:08

6’ncı sınıflarda okutulan ‘Fen Bilimleri’ ders kitabından, ‘Canlılar, üreme ve büyüme’ ünitesi içinde yer alan ‘İnsanlarda üreme, büyüme ve gelişme’ başlığının ve altındaki konuların kaldırılması tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Merakını gideremeyen çocukları bekleyen tehlikelere değinen uzmanlar, “Türkiye’de bu konuyu bir türlü oturtamıyor, tabuları yıkamıyoruz” dedi:

PORNOYA YÖNLENDİRİYOR

Mehmet Teber-Pedagoji Derneği Başkanı Çocukların ergenlik çağında cinselliği öğrenmeye ihtiyacı var. Bu dönemde çocuğa doğru kanallarla sağlıklı bilgi verilmeli.

BİRBİRİNE KARIŞTIRILIYOR

Cem Keçe-Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Genel Başkanı İnsanlar, seks eğitimiyle cinsel eğitimi karıştırıyor ve seksten korkuyor. Türkiye’de cinsel eğitimin tabu olması yıllardır büyük bir yara. Dernek olarak cinsel eğitimlerin anaokulundan başlayarak zorunlu ders olması için çabalıyoruz.

RAHAT KONUŞULAMIYOR

Anıl Saraç-Pedagog Çocuk, Ergen, Evlilik ve Cinsel Terapist Günümüzde cinsellik rahat konuşulamadığı için en azından okullarda ders olarak verilmesini tavsiye ediyoruz.

AİLELERE SORUMLULUK

Haberin Devamı

Meltem Ok-Psikolojik Danışman Cinsel Terapist Tabu olarak görülen cinsel eğitimlerin 4-5 yaşlarında verilmeye başlanması gerekiyor. Kitaplardan cinsel eğitim ve üreme konularının çıkarılması ailelere büyük sorumluluklar ve görevler yüklüyor.

BİLİMSEL ANLATILMALI

Esra Mıhçıoğlu-Nöroloji Uzmanı Cinsel gelişim ve üreme konuları, sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için her yaştan bireye verilmeli. Cinselliğin ve üremenin bilimsel olarak öğretilmesi gerekir. Atlanması, dünyada yok gibi kabul edilmesi mümkün değil. Varolan şeylerin üstü örtülemez. Bilimsel olarak bu bilgilerin de alınması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!