Ä°nÅŸaat sektörü hükümet programından memnun

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektörü hükümet programından memnun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2002 11:41

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, 'Yeni hükümetimizin açıkladığı yol ve konut projelerinin hayata geçişi ile sektörümüz lokomotif gücünü kullanarak, ekonomiye özlenen canlılığı getirecektir' dedi.

Haberin Devamı

Koçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, duble yol ile konut seferberliği konusunda hükümetin önerilerine sıcak baktıklarını, ancaköncelikli projelere işlerlik kazandırabilmek için kaynak sorununun çözümlenmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Duble yol ile ilgili hükümetin hedeflerini saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz. Bir kilometre duble yolun maliyeti 1.5 milyon dolar civarındadır. Bu durumda 15 bin kilometrelik duble yolun maliyeti yaklaşık 22-25 milyar dolar arasındadır. Kaynak sorunu çözüldükten sonra bu proje realize edilebilir. Diğer ikinci konu ise konut seferberliğidir. Yapılan tespitler ülkemizde önceliğin konut projeleriolmadığını göstermektedir. Zira, halen satış bekleyen çok sayıda konutbulunmaktadır. Devletimizin konut ihalesi yerine  tahsisi veya benzeri teşvik yöntemlerini kullanmasının daha uygun yol olacağı kanaatindeyiz.'
   Â
YARIM KALAN PROJELERE DESTEK İSTEĞİ
   Â
Halen 4 bin 414 adet ve 100 katrilyon liralık yatırım projesinin hükümetin ilgi ve desteğini beklediğini de ifade eden Koçoğlu, 'geciken işin en pahalı iş' olduğunu belirterek, özellikle tarım yatırımlarının desteklenmesi halinde 2 milyon 500 bin kişiye iş imkanının yaratılabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bütçe kaynaklarına ilave olarak proje kredileri şeklinde kaynak yaratılması gerektiğini belirten Koçoğlu, yap-işlet, yap-işlet-devret projelerinin ise etkin bir şekilde devreye sokulması gerektiğini kaydetti.

Koçoğlu, 'Her yatırım bir inşaatla başlar. Sektörümüz adına ülkemize, devletimize hizmet vermekten onur duyacağız. Açıklanan Acil Eylem Planı kapsamında, inşaat sanayii ve inşaat sanayicileri göreve hazırdır' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!