İngiltere’de manşetlerde

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de manşetlerde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 00:00

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, Türkiye ziyareti İngiltere basınında özellikle görüntülü medyada büyük yankı uyandırdı. Kraliçe’nin Ankara’ya varışı İngiliz televizyonlardan canlı yayınladı. İngiliz gazetelerinde, ziyarete ilişkin yorumlar, özetle şöyle:

The Times: Gazete, "Kraliçe 37 yıl önce Türkiye’ye ilk resmi ziyaretlerini yaptığında, bir ilgi seliyle karşılanmıştı. Şimdi, modern Türkiye Cumhuriyeti, Kraliçe’yi Avrupa Birliği üyeliğine layık bir ülkenin olgun yüzüyle karşıladı" yorumu yaptı. Anıtkabir’deki ihtişamlı törenden etkilenen Prens Philip için de, "Yunanlı babası, Türkiye zafer yaşarken kaybeden taraftaydı. Philip, ihtişamlı törende bunları hatırlamış olabilir" dendi. 6 ay önceki Prens Charles’ın ziyaretini hatırlatan gazete, bu ziyaretlerin Türkiye’nin AB için ne kadar önem taşıdığını ortaya koyduğunu yazdı.

Prens hasta göründü

Daily Express: Kraliçe’nin Hayrünnisa Gül ile el sıkışırken fotoğrafını kullanan gazete, Türkiye’ye hareketi öncesi rahatsızlanan Prens Philip’in törenlerde ne kadar solgun ve hasta göründüğüne dikkat çekti. Türkiye’de gündemin ilk sırasında olan türban konusuna değinen Daily Express, Kraliçe’yi türbanlı karşılayan Hayrünnisa Gül için bu yemeğin, Çankaya Köşkü’nde katılığı 2’nci resmi davet olduğu hatırlattı.

BBC internet sitesi: Kraliçe’nin, Çankaya Köşkü’nde onuruna verilen yemekteki, "Türkiye Doğu ve Batı arasında önemli bir köprü görevi görüyor" sözlerini aktardı. Kraliçe’nin programına geniş yer ayıran site ayrıca, Türkiye’nin, dünyada teröre karşı mücadelede etkin bir görevi olduğuna değindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!