İngilizce hutbe okudu

Güncelleme Tarihi:

İngilizce hutbe okudu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cuma namazını kıldığı Tophane’deki Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa Camisi İmamı Selman Okumuş, yardımlaşma konusundaki hutbeyi, camide bulunan yabancılar için İngilizce de okudu. İngilizce İşletme yüksek lisansı bulunan ve 3 dil bilen Okumuş’un ulusal ve uluslararası ezbere Kuran okuma yarışmalarında birincilikleri var.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan dün cuma namazını Tophane’deki Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa Camisi’nde kıldı. Erdoğan’a namazda İstanbul Valisi Hüseyin
/images/100/0x0/55eafd52f018fbb8f8a3c4b7
Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti. Camide okunan yardımlaşma konusundaki hutbenin ardından imam Selman Okumuş, cemaat arasında yabancıların da bulunduğunu belirterek, hutbeyi İngilizce de okudu.

13 yıldır Diyanet’te

35 yaşındaki İmam Selman Okumuş, Pendik İmam Hatip Lisesi’nden sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Daha sonra Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Aynı üniversitesinin İlahiyat Fakültesi’nde din eğitimi alanında da yüksek lisans yapan Okumuş, 13 yıldır Diyanet’te görev yapıyor. Arapça, Osmanlıca ve İngilizce bilen Selman Okumuş’un, ulusal ve uluslararası ezbere Kuran okuma yarışmalarında birincilikleri bulunuyor. Okumuş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 7 hafta önce ABD’deki Darül İslam Camisi’ne gönderildi. Orada da vaaz veren Okumuş ayrıca Mahsun Kırmızıgül’ün “New York’ta Beş Minare” filminde bir hocayı canlandıran Ali Sürmeli’ye de rolü için katkı sağlamış.

Turistler memnun

Okumuş, 1 yıldır hutbeleri İngilizce olarak da okuduğunu belirterek şöyle dedi: “Karaköy Limanı’na gemilerle gelen turistlerden bazıları camiye de geliyor. Bazen cuma namazını da Müslüman olmayanlar dahi üst katta seyrediyorlar. Müftülükten gelen hutbeler için önceden bir çeviri yapmıyorum. Hutbeyi okuduktan sonra İngilizce olarak aktarıyorum. Gerek Müslüman gerekse Müslüman olmayan turistler namaz sonrası kalıp teşekkür ediyorlar. Merak ettiklerini soruyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!