İngiliz turistler aldırmadı bile

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turistler aldırmadı bile
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 01:03

Türkiye’de turistlere yönelik terör saldırıları Avrupa basınında yankı bulmaya devam ediyor. İngiliz gazeteleri, tehditlere rağmen İngiliz turistlerin meydan okuduğunu ve Türkiye’ye gitmeye devam ettiğini duyurdu.

İNGİLTERE

The Sun: Gazete, Marmaris’te yaralanan 10 İngiliz’den biri olan iki çocuk annesi Sarah Wilson’ın ifadelerine yer verdi. Wilson "Tatilimiz çok güzel geçiyordu, çünkü Türkiye’nin size sunacağı bir sürü şey var. Şu an yıkılmış vaziyetteyiz" dedi.

Daily Telegraph: Gazete, Türkiye’deki terör saldırılarının üzerinden 24 saat bile geçmemesine rağmen, İngiltere’den Türkiye’ye yapılan uçakların tamamen dolu olduğunu duyurdu.

Times: Times, turistlerin artık terör saldırılarına alıştığı yorumunu yaptı. Gazete, İngiliz hava yollarına ait pek çok uçağın, aynı bölgelere neredeyse tamamen dolu koltuklarla uçtuğuna dikkat çekti

RUSYA

Panik yok: Rus haber ajansı RİA Novosti’ye konuşan Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Sergey Alifanov, Türk güvenlik birimlerinin turistlerin güvenliği için gerekli önlemleri aldığını belirterek, Antalya’da durumun sakin olduğunu söyledi.

Vedomosti: Gazete, PKK’nın eylem kolu sayılan ve bombalı eylemlerin arkasında duran Kürdistan Özgürlük Şahinleri’nin bildirisine haberinde yer vererek Rus halkına "Türkiye güvenli bir ülke değil. Turistlerin bu ülkeyi ziyaret etmesi son derece tehlikelidir" diye seslendi.

K. Pravda: "Rus turist eskisi gibi yine Türkiye’yi tercih ediyor" başlığı atan Komosomolskaya Pravda Gazetesi, Rusların Türkiye’ye gitmeye devam edeceği vurgulandı.

İTALYA

La Repubblica: PKK’nın, sesini duyurmak için turistik bölgelerde ardı ardına bombalı eylemler gerçekleştirdiğini belirtti.

Corriere Della Sera: Gazete üst manşetinde PKK’nın ağzından "Turistler, Bu ülke güvenli değil. O zaman gelmeyin, gelenler de tek etsin" açıklamasını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!