Ä°nek kopyalamak daha kolay

Güncelleme Tarihi:

Ä°nek kopyalamak daha kolay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2001 10:43

ABD'de genetik kopyalama sonucu dünyaya gelen 30 inekte, daha önce kopyalanan hayvanlarda görülen anormalliklere rastlanmadığı bildirildi. Kopyalanan hayvanlarda çoğunlukla, genetik bozukluklar, bağışıklık sistemi problemleri ve aşırı kilo gibi anormallikler görülüyor.

Haberin Devamı

Massachusetts'deki bir laboratuvarda yapılan deneylerde, bilim adamları 110 hamile ineÄŸi gözlemledi. Kopyalamayla döllenen ineklerin yüzde 73'ünün hamileliÄŸi düşükle sonuçlandı ancak dünyaya gelen 30 yavrunun, normal bir hamilelikle doÄŸan yavrular kadar saÄŸlıklı olduÄŸu görüldü.Â

Deneyi gerçekleştiren Dr. Lanza, buzağıların genel sağlık durumlarının, bağışıklık sistemlerinin diğer hayvanlar gibi normal olduğunu, kan ve idrar tahlillerinde herhabgi bir genetik bozukluğa rastlanmadığını söyledi. Ellerindeki bütün verilerin bu kopya hayvanların tamamen normal olduğunu gösterdiğini söyleyen doktor, çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

"CESARET VERİCİ AMA YETERLİ DEĞİL"

İlk kopya koyun Dolly'i yaratan ekipten Dr. Ian Wilmut ise deneyin sonuçlarının "umut verici" olduğunu ancak kopya hamileliklerinin neden çoğunlukla düşükle sonuçlandığı ve doğan yavruların bir kısmının neden hemen öldüğü sorularına henüz yanıt bulunamadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!