İnanç turizmi için harita

Güncelleme Tarihi:

İnanç turizmi için harita
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanlığı ‘‘inanç turizmi’’nin geliştirilmesi amacıyla, öncelikle 3 büyük dinin günümüze kadar ulaşan eserlerinin ve ibadet yerlerinin haritasını hazırladı.

İnanç Turizmi Projesi kapsamında Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Museviliğin günümüze kadar ulaşan önemli ziyaret merkezleri, restore edilecek. Kültür Bakanlığı ve yerel idarelerle işbirliği içinde, kutsal yerlerin restorasyon, çevre düzenlemesi, ışıklandırılması ve tanıtımı amaçlanıyor. Çalışmalar sayesinde kutsal yerlerin ziyaretçi sayısının ve buna bağlı olarak da döviz girdisinin artırılması hedefleniyor. Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan raporda şöyle denildi:

‘‘Özelliği olan eserlerin tespiti yapıldı. Bu kapsamda, Konya Mevlana, Hıristiyan havarilerinden St. Paul'ün yaşadığı Tarsus St. Paul Kilisesi, Efes Meryem Ana Evi, Antakya St. Pierre Kilisesi, sanat tarihi açısından önemli olan Edirne Selimiye Camisi ve Ayasofya, mimari özelliği nedeniyle türünün ilk ve ilginç örneği kabul edilen Sard'daki ilk sinagogla ulaşımı kolay bir noktada bulunan ve seyahat acentelerince tur programlarına alınan belirli ve önemli merkezlerin değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı başkanlığında, ilgili kuruluşların da katılımıyla ‘Anadolu 2000’ adı altında proje geliştirme çalışmalarına da başlandı.’’

Harita İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İbranice ve Arapça dillerinde bastırıldı. Önümüzdeki ay 3'üncü İnanç Turizmi tanıtım etkinliğinin düzenleneceği de bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!