İmzacı doçent kovuldu

Güncelleme Tarihi:

İmzacı doçent kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 00:31

‘Barış için Akademisyenler İnisiyatifi’nin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik soruşturmaların yankıları sürerken, Doğuş Üniversitesi bildiriye imza atan iki akademisyen hakkında açtığı soruşturma sonucunda Yrd. Doç. Dr. Aslı Vatansever’in sözleşmesini feshetti.

Haberin Devamı

‘ÜÇ AYRI SORUŞTURMA VARDI’

Vatansever, kararın cuma günü tebliğ edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Beş yıldır Fen-Edebiyat Fakültesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Birimi’nde sözleşmeli olarak çalışıyordum. Sözleşmem haziran ayında yenilenecekti. Ancak dönem ortasında üniversite sözleşmeyi feshetti. Bildiride ‘katliam’ sözcüğünün kullanılmasının disiplin suçu olduğu belirtildi. Bugün (dün) derse gidip sınav yapmam gerekiyordu ama derslerim yarım kaldı. Üniversite hakkımda üç farklı soruşturma açtı. Bunlarda ilki bildiriye imza atmam nedeniyle. İkincisi tutuklanan akademisyenlerin ardından Almanya’daki 1968 öğrenci hareketinin bir sloganını ofisteki kapıma asmam gerekçesiyle. Üçüncü soruşturma ise Diyarbakır Sur’da tutuklanan akademisyenlerin yanında olduğumuzu beyan eden basın açıklamasını okuduğum için açıldı.”

Haberin Devamı

REKTÖRLÜK: DİSİPLİN KURULU KARARI

Yrd. Doç. Dr. Vatansever’in sözleşmesinin feshi sosyal medyaya taşınarak gündem olurken üniversite Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı:
“Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü’nce açılan soruşturma sonucu disiplin kurulunca ilgili öğretim üyesinin sözleşmesinin sona erdirilmesine karar verilmiş bulunuyor. Aynı soruşturma Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu için de gerçekleştirildi.” 

BAKMADAN GEÇME!