İMKB: ’Turkcell oyunu’ yanlış emirden olabilir

Güncelleme Tarihi:

İMKB: ’Turkcell oyunu’ yanlış emirden olabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 00:00

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Turkcell hisselerinde çarşamba ve perşembe günü gerçekleştirilen alım satım işlemleri için İMKB ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) inceleme başlattığını söyledi.

İncelemenin en kısa zamanda sonuçlandırılacağını belirten Erkan, Turkcell hisselerinin çok derin bir kağıt olduğunu ve manipülasyona ihtimal vermediklerini ancak her ihtimalin de incelendiğini ifade etti.

GÖZETİM MÜDÜRLÜĞÜ İNCELİYOR: Hüseyin Erkan, Türkiye’de ilk kez Tekfen Holding’in İMKB’de işlem görmeye başlaması ile birlikte düzenlenen ’gong çalma’ törenin ardından soruları yanıtladı. Erkan, "Turkcell hisselerinde garip hareketlilik oldu, inceliyor musunuz? " sorusu üzerine, incelediklerini, İMKB gözetim müdürlüğünün raporlar tuttuğunu belitti. Erkan, "Bu işlemin nereden kaynaklandığına ilişkin olarak "Konuyu inceliyoruz" derken, SPK ve İMKB Gözetim Müdürlüğü’nün birlikte inceleme yaptığını, henüz raporun çıkmadığını ifade etti.

YABANCI KAYNAKLI BİR İŞLEM: Erkan, işlemin yabancı kaynaklı olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Ne amaçla yapılmıştır şu anda bilemiyorum. İncelemenin sonunda en kısa zamanda bunu sizinle paylaşacağız" diye konuştu. "Yanlış bir emir olabilir mi? " sorusuna karşılık da Erkan, "Herşey mümkün" yanıtını verdi. Erkan, hisselerde manipülasyonun işleminin çok zor olduğunu belirterek "Turkcell gerçekten çok derin olan bir kağıttır. Manipülasyon olması mümkün değil. Bir de hem İMKB’de hem New York borsasında işlem gören bir şirket. Dolayısıyla ben ona pek ihtimal vermiyorum, ama her ihtimal de inceleniyor" diye konuştu.

İSO 500 İLK HEDEFİMİZ:
Bu arada halka arzları artırmayı hedeflediklerini dile getiren Hüseyin Erkan, İSO 500’ün ilk hedef olduğunu ifade etti. İSO 500’ün (İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan büyük şirketler sıralaması) ancak yüzde 10’una yakın bir kısmının borsada işlem gördüğüne dikkat çeken Erkan, şunları söyledi: "Geri kalanı henüz daha piyasamıza gelmemiş. Bizim öncelikli hedefimiz onlar. Daha sonra hedefimiz ise İSO 1000. Aktif bir pazarlama yoluyla bütün büyük şirketlerimize halka açılmanın faydalarını anlatmak ve Aracı Kuruluşlar Birliği ile bunu gerçekleştirmek istiyoruz. SPK da aynı görüşte. SPK Başkanı ile öyle bir görüşmem oldu."

TEKNOLOJİ ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK: Borsadaki teknolojinin yenilenmesini hedeflediklerini anlatan Erkan, "Altyapımız gayet güzel. Bir problemimiz yok" dedi. Yıllardır bazı tasarruf tedbirleri ya da kamu ihale kanununa tabi tutulma uygulamaları nedeniyle yatırımlarda bazı gecikmeler olduğunu hatırlatan Erkan, "En son teknoloji ile burayı donatıp grafikler, rakamların uçuştuğu bir teknoloji şölenine dönüştürmek istiyoruz. Yeterli fonlarımız var, bizim kimseden kaynak ihtiyacımız yok. Binanın tekrar bir tadilatı gerekiyor. Önce evimizi güzelleştirelim, güzel eve güzel konuklar gelir" dedi.

GENELGEYİ BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞTÜK: Bu yatırımlar için "Tasarruf genelgesini nasıl aşacaksınız?" sorusu üzerine de Hüseyin Erkan, "O, Başbakanlık tarafından çıkarılan bir tasarruf genelgesidir. Biz hálá bu kapsamda olmadığımıza inanıyoruz. Dolayısıyla Başbakan Yardımcımız ve Başbakan ile de bu konuyu gündeme getirdik" diye konuştu.

İlk gong Tekfen’le çaldı hisseler yüzde 5.3 arttı

TEKFEN
Holding, yeni başkan Hüseyin Erkan döneminde gerçekleşen ilk halka arz işlemi olurken, düzenlenen tören de Türkiye için bir ilk oldu. Tekfen Holding’in hisse senetleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) bir "gong çalma" töreni ile işlem görmeye başladı. Tekfen Holding hisseleri, ilk gününde halka arz fiyatına göre yüzde 8.8 prim yaparak 6.20 YTL tavan fiyattan başlangıç yaptı. Hisse senetleri günü 6 YTL’den yüzde 5.3 primle tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!