İmitasyon ne demek? İşte imitasyon kelimesinin anlamı...

Güncelleme Tarihi:

İmitasyon ne demek İşte imitasyon kelimesinin anlamı...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2020 14:56

İmitasyon, uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan bir kelime. İmitasyon, dilimize Fransızcadan geçmiştir. İmitasyon genellikle takı pazarında kullanılmaktadır. Peki, imitasyon ne demek? İşte imitasyon kelimesinin anlamı...

Haberin Devamı

İmitasyon gerçeğine benzetilerek yapılmış olan süs eşyasıdır. Türk Dil Kurumu imitasyon kelimesini "taklit" olarak tanımlamıştır. 

Altın genelde manyetik değildir. Bu yüzden mıknatısa yaklaştırdığınızda çekim oluşmaması gerekmektedir. Özgül ağırlığı yüksek olduğundan, altın takılar, imitasyon takılara göre daha ağırdırlar. Uzmanlar, imitasyon takı yapımında kullanılan nikelin alerjik kontakt dermatit adı verilen egzemaya neden olduğunu belirterek, imitasyon takı sevenleri uyarıyor.

İMİTASYON ALTIN FARKLI NASIL ANLAŞILIR?

MIKNATIS TESTİ

Altın ve altın alloy’ları genelde magnetik değildir. Yani, bir mıknatısa tuttuğunuzda genellikle çekim oluşmaz. Eğer mıknatıs tarafından çekiliyorsa, takınız sahte olabilir.

AĞIRLIK TESTİ

Altın, özgül ağırlığı yüksek bir elementtir. Bu nedenle de altın takılar, sahtelere oranla çok daha ağırdır.

DAMGA TESTİ

Gerçek altın takılarda, altının karatı ve saflığı genellikle takının üzerine damgalanır. Eğer takının üzerinde herhangi bir bilgi yoksa, sahte olma olasılığı yüksektir.

FİRMA DAMGASI

Altın takı üreten firmalar, ürünlerinin uygun yerlerine kendi damgalarını vururlar. Damgalı ürünlerin sahte olması ihtimali çok düşüktür.

RENK TESTİ

Yeşil altın, kendine özgü bir renk karakterine sahiptir. Bakır ve pirinç renginde değildir.

FİYAT TESTİ

Gerçek altın hiçbir zaman çok ucuza satılmaz.
Bu testlerin yanı sıra, çok doğru bir sonuç almak için profesyonel desteğe ve laboratuvar testlerine başvurulabilir. Laboratuvar ortamlarında nitrik asit ve hidroklorik asit kullanılarak testler uygulanabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!