İmam hatipler İslam'a aykırı

Güncelleme Tarihi:

İmam hatipler İslama aykırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

8 yıllık kesintisiz eğitimi savunan İslamcı yazar İsmail Nacar, imam hatiplerin kapatılmasını istedi. İslamiyet'te din adamı sınıfı olmadığını belirten Nacar, ‘‘İmam hatip okulları İslam'a aykırıdır. Din, diğer okullarda da öğretilebilir'' dedi.

İslamcı yazar İsmail Nacar, İslamiyet'te din adamı sınıfı olmadığnı ve dinin bir meslek olarak kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Nacar, ‘‘İmam hatip okulları İslam'a aykırıdır. Kuran'ı öğretmek için din okulları kurmaya gerek yoktur. Din, diğer okullarda da öğretilebilir. İmam hatipler tamamen kaldırılmalıdır'' dedi.

Nacar, 8 yıllık kesintisiz eğitimle gündeme gelen imam hatip okullarına hem İslami, hem de bilimsel açıdan baktığını belirtti ve şu görüşü savundu:

‘‘İslami açıdan din bir meslek olmadığı için din okulları, İslam okulları gibi kavramlar İslam'a aykırıdır. İslam'da eğitim bütün hayatın gerekleri olan bir takım prensiplerin, çağdaş bir takım ölçülerin öğretilmesi esastır. İslamiyet'te eğitimin ölçüsü hangi okulda olursa olsun, hangi meslekte olursa olsun İslami prensiplerle birlikte diğer hayat ölçüleri ve dünya koşullarını objektif olarak öğretmektir. İslamiyet'te bir din adamı sınıfı olmadığı gibi, bir din adamı kavramı da yoktur. Bu anlamda Hıristiyanlık benzeri bir eğitim modeli İslamiyet'te yoktur.''

İslamiyet'te insanların seçimine hürmet etmenin esas olduğunu ve bunun için de İslamiyet'in yanı sıra, diğer felsefelerin de objektif olarak öğretilmesi gerektiğini anlatan Nacar, buna ‘Tahkiki iman' denildiğini kaydetti.

Nacar, 8 yıllık kesintisiz eğitime taraftar olduğunu da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!