İlkokulda baz salgını

Güncelleme Tarihi:

İlkokulda baz salgını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cep telefonu baz istasyonlarına karşı tepkiler sürüyor. Bu kez bir ilköğretim okulunun öğrencileri baz istasyonlarından şikayetçi. Zeynep Kamil İlköğretim Okulu'nda çocukları okuyan anneler son bir ayda tüm öğrencilerin büyük bölümünün aynı şikayetlerle hastaneye taşındığını söylüyor.

ÇOCUKLARI Zeynep Kamil İlköğretim Okulu'nda okuyan anneler son bir aydır tedirgin. Öğrenciler birbirine çok benzeyen sağlık sorunlarıyla arka arkaya rapor alıyor çünkü. Hepsinin sorunu aynı: Mide ve baş ağrısı, bulantı ve kuru öksürük. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda son bir ay içinde 30 öğrenci aynı sorunlarla rapor aldı. Çocuklarına sözlü olarak okuldan izin alanların sayısı ise hiç de az değil.

Görüştüğümüz veliler yaz tatili sırasında okulun iki yanındeki apartmanlara yerleştirilen cep telefonu baz istasyonlarının çocuklarını etkilediğinden eminler. Bu kanıya kapılmalarının nedeni ise muayeneye götürdükleri çocuklarında hiç bir somut hastalığa rastlanmazken, doktorların çevrede baz istasyonu olup olmadığını sormaları. Özlem Turgut okul açıldıktan sonra baz istasyonlarının dikkatlerini çektiğini ve hastalıklar başlamadan önce imza toplayarak Üsküdar Kaymakamlığı'na istasyonların kaldırılması için başvurduklarını söylüyor.

Veliler geçtiğimiz ekim ayı içinde yaptıkları iki başvuruya da olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap alamamış. Turgut, ‘‘İyilikle ya da kötülükle bu istasyonları buradan kaldıracağız çünkü çocuklarımızın sağlığı söz konusu. Karşımızda kadın ve çocuk hastanesi; bir sürü yeni doğan bebek var. Dört baz istasyonu var çevrede,’’ diyor. Veliler şimde yeni bir imza kampanyasına hazırlanıyor, ama bu kez kampanya sadece velilere değil, mahalle halkına da yönelik olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!