İlköğretim 1. sınıflar yarın okulda

Güncelleme Tarihi:

İlköğretim 1. sınıflar yarın okulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2006 09:35

İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci, “uyum sağlamak için” yarın okula başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi çalışma takvimine göre, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, 18 Eylül 2006 pazartesi günü açılacak.

Uyum programına veliler çocuklarıyla birlikte katılabilecekler. 11-15 Eylül arasındaki uyum programı süresince kıyafet serbest olacak. İsteyenlerin katılabileği uyum programı yarım gün uygulanacak.

Uyum programı çerçevesindeki faaliyetler her gün 09.00-11.40 ve 14.00-16.40 saatleri arasında her okulda yarımşar gün yapılacak.

Tüm okullarda ilk gün açılış yapılacak ve okul personeli, veliler ve öğrencilerle tanışacak. Açılıştan önce, öğretmenlerin adıyla hitap etmesi için tüm öğrencilere isimlerinin yazılı olduğu kartlar takılacak.
Okul yöneticileri, velilere okula uyum programının amacını, yararlarını ve yeni ilköğretim programını anlatan konuşma yapacaklar. Ayrıca velilere ve öğrencilere ikramda bulunulacak.

İlk gün öğrencilere okulun bölümleri gezdirilecek ve nasıl kullanacakları da açıklanacak. İkinci gün öğrenciler sınıf öğretmenleriyle tanışacaklar. Öğrencilere sınıfın, koridorun, tuvaletin ve kantinin nasıl kullanılacağı gösterilecek. Sınıf içinde veya dışında oyun oynayabilecek öğrencilere “eve güvenle gelip gitme eğitimi” de verilecek. Sonraki günlerde de öğrencilere okula-sınıfa giriş çıkışlarda arkadaşlarına saygılı olma ve davranış kuralları konusunda bilgi verilecek. Sınıf içi ve sınıflar arası kültürel etkinlikler, eğitici oyunlar ve dramalar düzenlenecek. Çocuklar kalem tutma, defter, tahta ve diğer sınıf araç-gereçlerini kullanma konusunda da bilgilendirilecek. Son gün ise öğrenciler, okulla ilgili izlenimlerini ve beklentilerini öğretmenleriyle paylaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!