İlk tören Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

İlk tören Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2009 03:38

KAHRAMANMARAŞ’ın Döngel köyü yakınlarında, bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve BBP belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya’nın cenazeleri, dün sabah Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nden alınarak uçakla Ankara’ya getirildi. Başbakanlık tarafından tahsis edilen THY’na ait Boeing 737-400 Efes uçağına kargo bölümünden alınarak konulan Türk bayrağına sarılı cenazeler, polisler tarafından taşındı. Yazıcıoğlu’nun cenazesinin ise Özel Harekat polislerince uçağa yerleştirildiği görüldü. Cenazeleri taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı’nda kargo bölümüne yanaştı. Cenazeler, BBP yöneticileri, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, partililer ve yakınları tarafından karşılandı.

Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya’nın tabutları kortej üzerinden elden ele taşınarak Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarına yerleştirildi. Daha sonra Yazıcıoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu tekbir sesleri arasında kortejde bulunan vatandaşların elleri üzerinde taşınarak cenaze aracına alındı.

Muhsin Yazıcıoğlu için yarın TBMM’de tören düzenlenecek. Törenin ardından Kocatepe Camisi’nde cenaze namazı kılınacak. Yazıcıoğlu’nun cenazesi daha sonra BBP Genel Merkezi’ne getirilecek ve daha sonra Ankara’da toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!