İlk restler

Güncelleme Tarihi:

İlk restler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

4 başkan arasında

Muratpaşa ile Kepez belediye başkanları arasında tansiyonu yükselen sert konuşmalardan sonra bazı maddeler reddedildi.

BEKLENMEDİK TEPKİ

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, başkanlar restleşti. Boğaçayı sedde genişliğinin 300'den 260 metreye düşürülmesi tartışma yarattı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, DSİ tarafından verilen bu kararın Konyaaltı Belediyesi'nin isteğiyle yapıldığı iddia etti.

PLANCI DALAVERESİ

Güzeloba 1014 parseldeki Orman'a ait alanın Nazım Plana işlenmesi sırasında, Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay, ‘‘bu istekte plancının dalaveresi var’’ dedi. Evcilmen, plancıya hakaret edildiğini Kumbul'un, buna izin vermemesini istedi. Bu madde de, oy çokluğu ile ilk defa reddedildi.

KOMİSYONA HAVALE

Çuvaşistan'ın başkenti Çeboksarı'nın kardeşlik teklifi 1.5 saat tartışıldı. Atay, ‘‘Ben bu şehri hiç duymadım. Antalya'nın prestijine uygun olması gerekir’’ dedi. Evcilmen ve Kumbul ise, ‘‘Her ülkeden bir kardeş şehrimiz olsun’’ dedi. Bir komisyon kurularak, şehrin incelenmesine karar verildi.

HER ZAMAN ELELE KOLKOLA OLDULAR

Başkanları böyle görenler mutlu oluyordu

Yerel seçimlerin birinci yılında Hürriyet Akdeniz'in buluşturduğu Bekir Kumbul, Mehmet Atay, Süleyman Evcilmen ve Muhittin Böcek ‘‘Antalya için biz ayrılamayız’’ diyorlardı. Bu sözlerinden 2.5 ay sonra yapılan meclis toplantısında ilk ciddi görüş ayrılığı ortaya çıktı. Sonuçta mecliste ilk gergin günler yaşanmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!