İlk randevu yarın

Güncelleme Tarihi:

İlk randevu yarın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

57'nci hükümeti kurmakla görevlendirilen DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, koalisyon turlarına yarın başlıyor. Ecevit ilk randevuyu ikinci parti olan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Bahçeli'nin TBMM'deki odasında saat 11.00 gerçekleşecek görüşmenin ardından Ecevit, aynı gün saat 14.00'te FP Genel Başkanı Recai Kutan'ı, 16.00'da ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı ve 18.00'de de DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i Meclis'teki odalarında ziyaret edecek.

Ecevit, koalisyon modeli ve protokole ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Ecevit'e çalışmalarında eşi Rahşan Ecevit, Devlet Bakanları Hüsamettin Özkan, Hikmet Uluğbay ve Maliye eski Bakanı Zekeriye Temizel yardımcı oluyor. Pazartesi'den bu yana gruplar halinde DSP milletvekillerinin nabızlarını tutan Ecevit'in, yarın da tasarladığı modelin ana hatlarını, görüşeceği liderlere aktarması bekleniyor.

MHP kanadında ise koalisyon pazarlığını Genel Başkanı Bahçeli'nin yanı sıra Genel Sekreter Koray Aydın, Genel Başkan Yardımcıları Tunca Toskay, Sadi Somuncuoğlu, Enis Öksüz ve Sabahattin Çakmakoğlu yapacak. MHP de, muhtemel koalisyon protokolü ve hükümet programı için çok sıkı çalıştı. 5 kişilik komisyon eski koalisyon protokolleri, hükümet programları, parti program ve seçim beyannameleri ile Meclis'e sunulduğu halde kadük kalıp çıkmayan tasarı ve teklifler üzerinde tarama yaptı.

Siyasi kulislerde yaygın kanaate göre, sürpriz bir gelişme olmazsa Ecevit'in DSP-MHP-ANAP'tan oluşan koalisyon hükümetini kurması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de eğilimin böyle bir modeli işaret ettiğini ifade etmişti. Ancak DSP-MHP arasında en önemli pürüzlerden birini, her iki partinin de istediği Meclis Başkanlığı oluşturacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!