İlk oruç ne zaman tutulacak?

Güncelleme Tarihi:

İlk oruç ne zaman tutulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2020 19:00

On bir ayın sultanı Ramazan'a da sayılı günler kaldı. Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri 2020'de ilk orucun ne zaman tutulacağı oldu. İlk kez ne zaman sahura kalkacaklarını merak eden vatandaşlar, 2020 Ramazan ayına dair merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Peki, ilk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

2020 yılı Ramazan ayının ne zaman başlayacağı tüm İslam dünyası tarafından merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. İlk orucun ne zaman tutulacağı ilk sahura ne zaman kalkılacağını merak eden vatandaşlar bunun yanında, yaz tatili planlarını ayarlamak için Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağını da merak edip araştırıyor. İşte, 2020 Ramazan ayına ilişkin merak edilenler...

Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2020 yılında 24 Nisan'da başlayacak ve 23 Mayıs'da son bulacak. 24 Mayıs'ta ise ramazan bayramının birinci günü idrak edilecek.

Ramazan ayı içinde olan ve 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

ÜÇ AYLAR O TARİHTE İDRAK EDİLMEYE BAŞLANACAK

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilecek. Bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat olacak.

Haberin Devamı

21 Mart'ta ise Miraç Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerlerle idrak edilecek.

BAKMADAN GEÇME!