İlk esrar kafe açıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk esrar kafe açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 15:42

Amsterdam'da esrar satılan kafeler birer birer kapatılırken, ABD'de ilk kez esrar servisi yapılan bir kafe hizmete girdi.

Haberin Devamı

Daily Telegraph'taki habere göre Oregon'a bağlı Portland'da açılan Cannabis Cafe'de, müşterilere doktor reçetesiyle verilen esrar servisi  yapılacak.

Şimdiye kadar reçetesine esrar yazılan hastalar genellikle uyuşturucuyu  lisanslı bir eczaneden almak zorunda kalıyordu. Kafe, resmi tıbbi esrar kartları bulunan Oregon sakinlerine açık. Eyalette reçeteli esrar kullanabilen 21 bin hasta bulunduğu belirtiliyor. Doktorlar, Alzheimer, MS, Tourette's sendromu ve şeker hastalarının  aralarında bulunduğu birtakım hastalıklara karşı esrar reçetesi yazıyor.

Başkan Barack Obama yönetimi geçen ay federal hukukçulara, tıbbi  nedenlerden esrar kullanan hastaların kovuşturmaya uğratılmaması gerektiğini  bildirmişti.

AMSTERDAM'DA OLAY OLMUŞTU

Bir süre önce Amsterdam'daki genelevler ve yasal olarak esrar kullanımının yapıldığı 'coffee shop'ların büyük çoğunluğu kapatılacağı haberi Hollanda gündemine bomba gibi düşmüştü. Kent belediyesi 40 milyon euro'ya mal olacak proje için çalışmalara 2007 yılında başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!