İlk âdetimden devlete ne

Güncelleme Tarihi:

İlk âdetimden devlete ne
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 00:00

Yanda gördüğünüz form 14-49 yaş arası Kadın İzleme Fişi. Sağlık Bakanlığı’nın hazırlayıp aile hekimlerine verdiği bu fişte ilk âdetten doğuma tüm bilgiler isteniyor. Peki, bu fişleme değil mi?

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti, 14-49 yaş arası tüm kadınların cinsel bilgilerini “Kadın İzleme Fişi” aracılığıyla kayıt altına alıyor. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı ve bu fişe kadınlar karşı çıkıyor. Yazarımız Ayşe Arman da tepkisini Hürriyet’in internet sayfasına şu ifadelerle taşıdı:
“Bu ülkedeki kadınların, hamilelerin, doğum yapanların, annelerin, anne olmak istemeyenlerin, kürtaj yaptıranların, düşük yapanların fena halde takip edildiğini, izlendiği, fişlendiğini yazdık çizdik.

RESMİN BÜYÜK HALİ İÇİN TIKLAYIN

İlk âdetimden devlete ne

Hani fişleme yoktu

Sağlık Bakanlığı’nın cevabı çok basit oldu: ‘Yok öyle bir şey!’ Şu anda elimde tuttuğum şey ne? Ben söyleyeyim 14-49 yaş arası Kadın İzleme Fişi.
Cinsel sağlık bilgileri, ilk adet yaşı, âdet düzeni, âdetten kesilme yaşı, ilk evlilik yaşı, ilk doğum yaşı, toplam gebelik sayısı, düşük sayısı, doğum yaptığı yer, alışkanlıklar, sigara, alkol, madde, kullandığı ilaçları soruyorlar. İyi güzel de benim ilk adetimden devlete ne? Neden bu bilgiyi aile hekimlerine vermeye mecbur tutuluyorum?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!