İletişim sektörüne garantili eleman

Güncelleme Tarihi:

İletişim sektörüne garantili eleman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 14:33

Akademi İstanbul Müdürü Sibel Erentay, Türkiye'de her şeyin birden bire popüler olması gibi akademi kavramının da son derece yaygınlaştığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Akademi kavramının eğitim dünyasının en renkli kavramlarından biri olduğunu ifade eden Erentay, “Akademiler teori ağırlıklı eğitim yerine, uygulamalı eğitim yapan ve doğrudan meslek kazandırmaya yönelik kurumlardır. Ancak Türkiye'de her şeyin bir anda popüler olması gibi bu kavram da son derece popüler oldu. Bunun dezavantajı da yapılan iş ile ismin birbiri içinde eriyip gitmesi" dedi.

 

Erentay, Akademi İstanbul olarak yeni eğitim-öğretim yılında eğitim verdikleri beş iletişim dalı olan reklamcılık, halkla ilişkiler, sinema- tv, iç mimari ve moda kategorilerinde, akademi kavramının anlamı çerçevesinde eğitim programlarını yenilediklerini belirtti. “İş hayatı ile eğitimi birleştirmek” düşüncesinden yola çıkılarak, iletişim alanında reel sektörle “çok ciddi” iş birlikleri oluşturduklarını anlatan Erentay, bu yaklaşım içinde reklam sektörüne mesleki eleman kazandırmak amacıyla, Reklam Yaratıcıları Derneği ile diğer alanlarda da benzeri kurumlarla ortak eğitim başlattıklarını belirtti.

 

Haberin Devamı

Erentay, "Bu şekilde sektörlerin isteği elemanları bir anlamda birlikte yetiştirmiş oluyoruz. Oluşturduğumuz iş birlikleriyle, 1-3 ay arasında staj garantisi veriyoruz. Bu staj imkanı, öğrencilerin kendini göstermesi için büyük fırsat doğuruyor. Bu sürede başarılı olanlar kadroya geçiş yapıyor. Biz meslek eğitimlerinin usta- çırak ilişkisiyle en iyi biçimde öğretileceğine inandığımız için eğitmen kadromuz içinde de sektörün duayenleri önemli yer tutuyor" dedi.

 

Türkiye'de her şeyin birden bire popüler olması gibi akademi kavramının da son derece yaygınlaştığına dikkat çeken Erentay, "Akademi kavramı eğitim dünyasının en renkli kavramlarından biridir. Aslında uygulamalı eğitimle özdeştir. Akademiler teori ağırlıklı eğitim yerine, uygulamalı eğitim yapan ve doğrudan meslek kazandırmaya yönelik kurumlardır. Ancak Türkiye'de her şeyin bir anda popüler olması gibi bu kavram da son derece popüler oldu. Bunun dezavantajı da yapılan iş ile isimin birbiri içinde eriyip gitmesi" dedi.

 

Haberin Devamı

"GENÇLER OKUL DEĞİL, MESLEK SEÇMELİ"

 

Geçlerin okul değil, meslek seçimi yapmaları gerektiğinin altını çizen Erentay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her gencin başarılı olacağı ve olamayacağı meslek grupları vardır. Eğitimcilerin yapmaları gereken genci yetenek ve ilgilileri doğrultusunda yönlendirmesidir. Ben hep tesadüfen seçilen mesleklerin başarı getirmediğine inandığım gibi, geleceğe dair ümitlerini de kırdığına inanıyorum. Okul tercih etmek yerine gerçekten severek yapacağı, her gün işe gitmekten mutlu olacağı dolayısıyla da profesyonel olarak başarılı olacağı mesleklerin seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu da okul değil, meslek seçimi ile oluşur. Burada, en büyük görev ailelere ve eğitimcilere düşüyor. Genci tanımaları, özgüven kazanmasına yardımcı olmaları ve doğru yönlendirmeleri gerekir.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!