İletişim Başkanlığı’na bilgi yetkisi

Güncelleme Tarihi:

İletişim Başkanlığı’na bilgi yetkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2021 07:00

Anayasa Mahkemesi (AYM), İletişim Başkanlığı’nın tüm kamu kurum ve kuruluşlarından “gerekli gördüğü tüm bilgileri” kamu kurum ve kuruluşlar ile tüzel kişilerden isteme yetkisine vize verdi.

Haberin Devamı

24 Temmuz 2018’de çıkarılan 14 No’lu İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin (CBK) 17. Maddesi’nde, İletişim Başkanlığı’na bütün kurumlardan istediği bilgileri alma yetkisi tanınmıştı. CHP, düzenlemedeki “gerekli gördüğü bilgileri” ibaresinin Anayasa’ya aykırı olduğu, temel hak ve özgürlüklere ilişkin konuların CBK ile düzenlenemeyeceği gerekçesiyle AYM’ye başvurmuştu.

AYM, 3 Mart’ta 5’e karşı 10 oyla iptal talebini reddetti. AYM Başkanı Arslan, Başkan Vekili Hasan Tahsin Gökcan, Engin Yıldırım, Emin Kuz ve Yusuf Şevki Hakyemez karara muhalefet ederek, karşı oy verdiler. Başkan Arslan, düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. İptal isteyen muhalif üyeler, kişisel verilerin İletişim Başkanlığı’nın eline geçeceği ve bu verilerin korumasız kalacağı görüşünü savundu.

BAKMADAN GEÇME!