İlaç çetesine 2’nci darbe: 21 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İlaç çetesine 2’nci darbe: 21 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 12:10

OSMANİYE’de geçen ay yapılan operasyonla ortaya çıkarılan, 12 kişinin tutuklandığı ilaç çetesine 2’nci darbe de vuruldu. 10 gün sonra gerçekleştirilen 2’nci operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Mayıs’ta Osmaniye ve Adana’da eş zamanlı gerçekleştirdikleri operasyonda, ilaç kupürleriyle devleti dolandırdıkları öne sürülen bir çeteyi ortaya çıkardı. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, rüşvet ve irtikap’ suçlarından adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 12’si tutuklandı, 7’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu operasyondan 10 gün sonra, ‘çete üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettikleri’ iddia edilen kişilerin yakalanması için harekete geçirdi. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dün, yine komşu 2 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda aralarında kamu görevlileri, eczacı, eczacı kalfası ve ilaç temsilcilerinin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. İlaç çetesinin faaliyetlerinin deşifre edilmesini amaçlayan 2’nci operasyonda gözaltına alınan kişilerin evlerinde, işyerlerinde, otomobillerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 200 kutu kupürü kesilmiş ilaç, değişik kişilere ait 26 ilaç kullanım raporu, 22 ilaç kupürü, 10 kupürlü boş ilaç kutusu, 8 nüfus cüzdanı, 7 tablet ilaç, ilaç isimleri yazılı 7 bilgi notu, 7 tablet değişik markalarda yeşil reçeteye tabi ilaç, hastalara ait 3 nüfus cüzdan fotokopisi, 2 sağlık karnesi fotokopisi, üzeri yazılmış 2 yeşil reçete ve 3 bin 100 TL'lik PTT ödeme emri makbuzu ele geçti.

Şüpheliler, polisteki sorgularının ardından ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik görevi kötüye kullanma rüşvet ve irtikap’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!