İkinci doz Covid-19 aşı randevusu ne zaman alınır?

Güncelleme Tarihi:

İkinci doz Covid-19 aşı randevusu ne zaman alınır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2021 14:39

Koronavirüs aşı çalışmaları devam ederken ikinci doz aşı tarihi de merak ediliyor. Covid aşıları 2 doz halinde ve belli aralıklarla uygulanıyor. İlk doz aşılarını olan vatandaşlar, ikinci doz aşıların da ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Peki ikinci doz aşı randevusu ne zaman alınır? Covid-19 aşısı ikinci doz ne zaman yapılır? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Ülkemizde Covid-19 aşı uygulaması yaygın bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda da Sinovac ve Biontech aşıları uygulanıyor. Aşılar, 2 doz halinde ve belli aralıklarla yapılıyor. İlk doz aşısını olan vatandaşlar da ikinci doz için ne zaman randevu alınması gerektiğini araştırıyor. İşte konuyla ilgili bilgiler...

İkinci doz aşı randevusu ne zaman alınır?

Her gün yüz binlerce kişi, randevularını alarak sağlık merkezlerinde ilk doz aşılarını yaptırıyor. İlk doz aşı uygulandıktan, belli bir süre sonra da ikinci doz aşılar yapılıyor. 

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre de aşıların dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz olarak uygulanacağı belirtiliyor. Buna göre ikinci doz aşı randevularının da ilk dozdan itibaren o aşı için belirlenen süre geçene kadar oluşturulması gerekiyor. 

İkinci doz aşı randevusu almak isteyenler, randevularını MHRS ve e-Nabız üzerinden oluşturabileceği gibi Alo 182 hattını arayarak veya kısa mesaj yoluyla da alabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!