İki ülke üç felaket

Güncelleme Tarihi:

İki ülke üç felaket
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2011 00:00

Dünya Rusya ve Hindistan'da meydana gelen 3 kazayı konuşuyor. Hindistan'da dünkü tren kazasında ölenlerin sayısı 69'a çıkarken, bugün Sibirya'daki Ob Nehri'ne acil iniş yapan bir uçaktaki 5 kişi hayatını kaybetti. En büyük can kaybına neden olması beklenen kaza ise Volga Nehri'nde gerçekleşti.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN'DA TREN KAZASI

YOLCU UÇAĞI NEHRE ACİL İNİŞ YAPTI: 5 ÖLÜ

Rusya’nın özerk cumhuriyetlerinden Tataristan’daki Volga Nehri'nde batan yolcu gemisindeki 41 kişinin cesedine ulaşılırken, yaklaşık 90 kişinin ise halen enkaz altında olduğu bildirildi.

Acil Durum Bakanı Sergei Şoigu, 120 kişi kapasiteli gemiye 208 kişi bindirildiğini ve geminin aşırı yolcu alınmasından dolayı batmış olabileceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'le yaptığı görüşmenin ardından konuşan Şoigu, şu ana kadar 80 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Dimitriy Medvedev, 12 Temmuz'u ulusal yas günü ilan ettiğini belirterek, "Hükümete Tataristan'daki trajediyi her yönüyle araştıracak bir soruşturma komisyonu kurulması talimatı verdim. Bu komisyonun başkanı Ulaştırma Bakanı olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kansko-Ustinovsky bölgesindeki Syukeyevo köyü yakınlarında batan, 1955 yapımı "Bulgaria" isimli geminin kıyıdan 3 kilometre açıkta ve 20 metre derinlikte bulunduğu ifade edildi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın bölgedeki yetkilisi İgor Panişin, kurtarılan görgü tanıklarının geminin dönüş yaptığı sırada sancak tarafından güvertenin dev bir dalganın çarpmasından sonra batmaya başladığını ve geminin 8 dakika içinde suya gömüldüğünü ifade ettiklerini söyledi.

VOLGA'DA YOLCU GEMİSİ BATTI / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!