İki operasyonda PKK’ya büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

İki operasyonda PKK’ya büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2009 12:37

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Diyarbakır’ın Lice İlçesi ile Siirt Çırav Dağı’nda düzenlediği iki ayrı operasyonda terör örgütü PKK’nın yurt içindeki 8 üst düzey yöneticisi öldürüldü. Öldürülen PKK’lılar arasında örgütün sözde ‘Amed’ sorumlusu Ali İhsan İke, ‘Botan’ sorumlusu Niyazi Akın da bulunuyor. PKK’nın üst düzey sorumlularının öldürülmesinin ardından, büyük kentlerde bombalı ve silahlı saldırılar yapmak için talimat verdiğinin belirlenmesi üzerine tüm birimler alarma geçirildi.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan iki ayrı operasyonda büyük darbe vurulup üst düzey sorumluları öldürüldü. Güvenlik güçleri ilk operasyonu 17 Mayıs günü Siirt’in Çırav Dağı’nda düzenledi. Örgütün sözde Botan sorumlusu olan ‘Şevan Sason’ kod adlı Niyazi Akın'ın, üç yardımcısıyla toplantı halinde olduğu ve örgütün Kuzey Irak’taki yöneticileriyle görüştükleri tespit edildi. Bunun üzerine Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan havalanan F- 16 savaş uçakları teröristlerin bulunduğu alanları bombaladı. Uçakların ardından bölgeye gönderilen 2 Süper Kobra helikopter de PKK’lıların bulunduğu alanı yoğun ateş altına aldı. Operasyonun ardından yapılan tespitte, öldürülen PKK’lıların sözde Botan sorumlusu olan Niyazi Akın ve üç yardımcısı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

KADIN SORUMLULAR DA ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri ikinci operasyonu Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde gerçekleştirildi. Aralarında örgütün üst düzey sorumlularının da bulunduğu bir grup teröristin toplantı yapacağı istihbaratı üzerine gece yarısı bölgeye özel eğitimli komandolar sevkedildi. Havadan Süper Kobra helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanı bombalarken, kaçmaya çalışan PKK’lılarla komandolar sıcak temas sağladı. Sabaha kadar süren çatışmalarda örgütün sözde Amet eyalet sorumlusu olan ‘Gever’ kod adlı Ali İhsan İke, örgütün silahlı kadın yapılanması içinde yeralan ve Türkiye’deki en üst düzey kadın sorumlularından biri olan ‘Beritan Hevi’ kod isimli Leyla Şanlı, yardımcısı ‘Sema Mabata’ kod adlı Zübeyde Çetinkaya, Ali İhsan İke’nin koruması ‘Rüstem Erdal’ kod adlı Settar Alizade silahlarıyla birlike ölü olarak ele geçirildi.


PKK’nın üst düzey sorumlularının öldürülmesi üzerine Kandil’deki yönetecilerinin misilleme eyleminde bulunması için teröristlere talimat verdiği belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, bütün birimlere acil mesaj geçerek, olası saldırıları karşı önlemlerin üst seviyeye çıkarılması talimatını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!