Iki milyon doları verdi, kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Iki milyon doları verdi, kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 00:00

ABD ve Avrupa’da birçok bankanın müşteri hesaplarından milyonlarca doları boşaltan ’sanal çete’nin lideri Türk ’hacker’ Ercan F. ortaokul mezunu çıktı.

Rus ’hacker’larla ortak hareket eden Ercan F., St. Petersburg’dan yanında 2 milyon dolar dolu iki valizle çıktı. Havaalanında polise yakalanınca da, dolar dolu iki valizi Rus polislere verip ülkeyi terk etti...

AMERİKAN Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) ’Dünyadaki en iyi ikinci hacker’ olarak değerlendirdiği ve sadece internetteki kullanıcı adını bildiği Kastamonulu 27 yaşındaki Ercan F.’nin ortaokul mezunu olduğu ve küçük yaştan itibaren bilgisayar kullanarak kendini geliştirdiği ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu Bilişim Suçları Amirliği’nin gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 40 şüphelinin emniyetteki sorguları sürüyor. Emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilen sanal çete üyelerinin marifetleri, bilgisayarları incelendikçe ortaya çıkmaya devam ediyor.

FBI Türkiye’yi 4 kez uyardı

Çetenin yönetici kadrosunda yer alan ve FBI’ın, Türk makamlarıyla hakkında 4 kez resmi yazışma yaparak ’Dünyadaki en iyi ikinci hacker’ uyarısı yaptığı Kastamonulu Ercan F.’nin ortaokul mezunu olduğu ortaya çıktı. Ercan F.’nin, İngilizce öğrenerek Rus siteleri üzerinden Rus ’hacker’larla tanıştığı belirtildi. Alınan bilgilere göre, E.F., 5 ay önce, sanal vurgunla ele geçirdiği müşteri hesaplarını paraya çevirmek üzere Rusya’ya gitti. Çeşitli bankaların ATM’lerinden paraların bir kısmını kartlarla nakit çeken Ercan F., diğer müşteri hesaplarını ise Rus ’hacker’lara parayla sattı. Buradan kendisine bir malikane satın alan Ercan F., daha sonra nakit paraları iki ayrı valize koydu ve Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktı. Ancak havaalanında Ercan F.’den şüphelenen Rus polisler çantayı açtıklarında yaklaşık iki milyon doları görünce şaşkına döndü. Rus polislere paraların kaynağını açıklayamayan Ercan F., serbest bırakılması halinde iki valizi kendilerine vereceğini söyledi. Polisler, valizlere el koyduktan sonra, hiçbir işlem yapmadan Ercan F.’yi serbest bıraktı.

Pentagon’u ’hack’lemişti

Olay, polisin soruşturma dosyalarına da girdi. Ercan F.’yle gözaltına alınan Rus uyruklu kız arkadaşı A.D.’nin de, sanal çetenin Rusya’daki tüm bağlantılarını sağladığı, ele geçirilen müşteri hesaplarını Rusya’da paraya çevirdiği anlaşıldı. Halen incelemeleri süren bilgisayarlarda kayıtlı IP adresleri üzerinden Rus ’hackerlar’ın kimliklerini belirlemeye çalışan Türk polisi, FBI’a da bilgi aktardı. Rus ’hacker’lar için ise İnterpol’e bilgi verilecek ve yakalanmaları için çalışma başlatılacak. Rusya’da, ’hacker başkenti’ olarak bilinen St. Petersburg’da birçok arkadaşı bulunan Ercan F.’nin, Microsoft da dahil pek çok şirkete yapılan saldırılarda Ruslarla hareket ettiği öne sürüldü. Ercan F.’nin, Rus ’hacker’larla 2007’de ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un bilgisayar ağı sistemine yapılan saldırıyla ilişkisine yönelik tespitler elde edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!