İki kadın Almanya'yı büyüledi

Güncelleme Tarihi:

İki kadın Almanyayı büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 10:30

Bu yıl Almanya’nın Nürnberg kentinde 15’incisi düzenlenen Türkiye-Almanya Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Sanatçı Kenan Işık ve Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’in de bulunduğu jüri heyeti karar vermekte zorlandı. 11 gün devam eden festival "Veda" filmi ve ödül töreni ile noktalanırken, 10 bini aşkın izleyici unutulmayacak anlar yaşadı.

Kekilli ve Esmer’in gecesi

Yönetmenliğini Pelin Esmer'in yaptığı, baş rollerini Nejat İşler ve Mithat Esmer'in paylaştığı "11'e 10 Kala" filmi, 15. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali'nde, en iyi film ödülünü ve sinema yazarları ödülünü aldı.

Nürnberg'de uzun metrajlı film dalında en iyi film ödülünü alan "11'e 10 Kala", daha önce de Adana Altın Koza Film Festivali'nde en iyi film ve en iyi senaryo ödülünü, İstanbul Film Festivali'nde jüri özel ödülünü, Abu Dabi Film Festivalinde en iyi yeni yönetmen ödülünü, Tromsö Film Festivalinde de FIPRESCI ödülünü almıştı.

Nürnberg Türk-Alman Film Festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü "Die Fremde" (Yabancı) filmindeki oyunuyla Sibel Kekilli, en iyi erkek oyuncu ödülünü de "Karanlıktakiler" filminde oynayan Erdem Akakçe alırken, jüri özel ödülünü, yönetmenliğini Andreas Arnstedt'in yaptığı "Die Entbehrlichen" ve Şenay Orak'ın oynadığı "Min Dit" filmi kazandı. Seyirci ödülünü de yönetmenliğini Miraz Bezar'ın yaptığı "Min Dit" filmi aldı.

En iyi kısa film dalında, yönetmenliğini Nazlı Elif Duru'nun yaptığı "Güven Bana" (Vertraue mir) adlı film ödül kazanırken, Öngören ödülünü de yönetmenliğini Mischka Popp ve Thomas Bergmann'ın yaptığı "Mazel Tov" adlı film aldı.

Yönetmenliğini Korbinian Wandinger'in yaptığı "Blüh im Glanze" (Parıltı içinde büyü) adlı film de mansiyona layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!