İki hafta sonra uyandı

Güncelleme Tarihi:

İki hafta sonra uyandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 00:18

Genel anestezi sonrasında iki haftadır uyanamayan çocuk 28 Eylül'de kendine geldi ve yoğun bakımdan çıkarıldı.

Haberin Devamı

OĞUZHAN GÖZLERİNİ 14 GÜN SONRA AÇTI

MİNİK OĞUZHAN 2 HAFTA SONRA UYANDI / WEB TV  

MERSİN'de ailesinin tedavi için götürdüğü özel bir diş merkezinde uygulanan anestezi sonrasında uyandırılamayan ve 14 gündür yoğun bakımda tutulan 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas, bu sabah gözlerini açtı. Yoğun bakım ünitesinden servise alınan Oğuzhan'ın tedavisi sürüyor. Oğuzhan'ın gözlerini açtıktan sonra gülümsemesi, anne ve babasını sevince boğdu.

Mersin'de özel bir şirkette çalışan Bayram ve Ülker Sivas çiftçinin ikinci çocukları olan ve otizm tedavisi gören Oğuzhan, diş tedavisini yaptırabilmek için özel bir hastaneye götürüldü. Burada 2 dişi çekilecek ve 6 dişine de dolgu yapılacak olan çocuğun operasyonunun iğne ile uyuşturularak değil de genel anestezi uygulanarak yapılması gerektiği belirtildi.

Doktorların önerisi üzerine aile, çocuklarının tedavisinin, anestezi ile uyutulduktan sonra yapılmasına onay verdi. 13 Eylül günü saat 18.00'de yapılan operasyonda, anestezi ile uyutulduktan sonra minik Oğuzhan'un diş tedavisi bir saat sürdü. Doktorlar, minik Oğuzhan’ın ailesine operasyonunun başarıyla sonuçlandığını, yarım saat içinde kendine geleceğini söyledi. Ancak, uyandırma işlemi sırasında Oğuzhan, şiddetli kasılma ve solunum güçlüğü yaşadı. Uyandırılamayan Oğuzhan Sivaslı, bunun üzerine ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada yüksek ateş teşhisi konulan çocuk, hemen Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı. Yüksek ateş şikayeti süren ve doktorlardan iyi haber bekleyen ailesi perişan olan Oğuzhan, bugün sabah saatlerinde yapılan müdahale ile gözlerini açtı.

Oğuzhan, gözlerini açtıktan bir süre sonra Yoğun Bakım'dan çıkartılarak Çocuk Servisi'ne alındı. Oğuzhan'ın gözlerini açarak etrafa gülücükler dağıtması anne ve babasını sevince boğdu. Günlerdir gözyaşı dökerek dua eden anne Ülker Sivas, oğlunun saçlarını okşadı.
Oğlunun gözlerini açmasıyla büyük mutluluk yaşadığını belirten baba Bayram Sivas ise dualarının kabul olduğunu dile getirerek, “Allah onu bize bağışladı. Şimdi tek isteğimiz onda kalıcı bir rahatsızlık olmamasıdır” diye konuştu. Baba Sivas, çocuğunun bu duruma gelmesine neden olan sağlık kuruluşu hakkında da tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını da tekrar dile getirdi.

Ameliyat başlamadan önce doldurduğu formda, oğlunun otizm hastalığı geçirdiğini belirttiğini vurgulayan Bayram Sivas, olayda ihmali, hatalı uygulamaları ve mesleki yetersizliği olduğunu öne sürdüğü hastane yetkilileri ve anestezi uzmanı Dr. F.Z.'nin cezalandırılmasını istedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RAPOR İSTEDİ

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaklaşık 2 haftadır tedavi gören Oğuzhan'ın bugün kendine geldiğini ve yoğun bakımdan çıkarıldığını bildirdi. Çomu, “Otizm hastalığı geçirdiği belirtilen Oğuzhan’ın tedavisi sırasında genel anestezi uygulanmış. Pek tercih edilmeyen bu yöntem neticesinde Oğuzhan uyandırılamamış. Bu tür uygulamada ilacın dozu kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Kendisinde kalıcı bir rahatsızlık belirtisi yok. Konuyla ilgili ayrıntılı rapor istendi. O zaman durum daha net ortaya çıkacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!