İki bacağa üç kurşun

Güncelleme Tarihi:

İki bacağa üç kurşun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2003 01:36

Hülya Avşar'ın eşi işadamı Kaya Çilingiroğlu, dün İstanbul Etiler’deki işyerinin önünde cipinden inerken silahlı saldırıya uğradı ve üç kurşunla yaralandı.

Hülya Avşar'ın eşi Kaya Çilingiroğlu, dün silahlı saldırıya uğradı. Etiler'deki işyerinin önünde araçtan inerken, saldırgan tabancayı peş peşe ateşledi. Bacaklarından 3 kurşunla yaralanan Çilingiroğlu, ameliyat edildi. Hayati tehlikesi olmayan Çilingiroğlu, ‘‘Saldırgandan şüphelenmiştim. Keşke durup, cipten ineceğime onu ezseydim’’ dedi.

SANATÇI Hülya Avşar'ın eşi, işadamı Kaya Çilingiroğlu, Etiler'deki ofisinin önünde cipinden inerken uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Kaya Çilingiroğlu, kendisini hastaneye götüren muhasebecisine, ‘‘Saldırgandan şüphelenmiştim. Keşke durup, cipten ineceğime onu ezseydim’’ dedi. Hülya Avşar, eşinin vurulduğunu, Hülya Magazin dergisinin kapak çekimleri sırasında öğrendi.

34 UB 7884 plakalı siyah Range Rover cipiyle, 11.00 sıralarında Etiler Hareket Sitesi Otlukbeli Sokak'ta faaliyet gösteren Penta Reklam Pazarlama ve Limited Şirketi'nin önüne gelen Kaya Çilingiroğlu'na, taşıttan inerken, yanına gelen uzun boylu, koyu renk saçlı bir kişi tarafından tabancayla ateş edildi. Saldırgan olay yerinden, kendisini bekleyen açık renk bir otomobille kaçtı. Plakası alınamayan otomobilde bir kişinin daha bulunduğu saptandı.

İki bacağından üç kurşun yarası alan Çilingiroğlu, telefonla ofiste bulunan sekreteri Çiğdem Öner'den yardım istedi. Çilingiroğlu, muhasebecisi Kemal Cebeci tarafından otomobille Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hemen ameliyata alındığı için ifadesine başvurulamayan Kaya Çilingiroğlu'nun cep telefonu kayıtları inceleniyor.

Kaya Çilingiroğlu'nun avukatı Osman Hacıbekiroğlu, saldırıdan sonra hastanede şunları söyledi:

‘‘Bugün saat 11.00'de ofisinin önünde Kaya Bey'e yönelik alçakça bir saldırı oldu. Kimin yaptığı şu ana kadar belli değil. Üç kurşun isabet etmiş. Detayları ameliyattan çıkınca söyleyebiliriz. Sağ dizinde oldukça hasar var. Polis olayı araştırıyor.’’

Kaya Çilingiroğlu'nun tehdit aldığına dair herhangi bir şikayeti olmadığını, yanında silah ya da koruma bulunmadığını da kaydeden Hacıbekiroğlu, ‘‘Kaya Bey'in çok eskiden beri silah ruhsatı var. Yenilemek için müracatta bulunmuştu. Bu beş yılda bir yapılan rutin bir işlemdir’’ diye konuştu.

ONU TANIMIYOR

Hacıbekiroğlu şunları söyledi:

‘‘Kendisini vuranlarla ilgili bir şeyler anlatmak istedi ama ilaçların etkisinde olduğu için anlatamadı. Kendisini vuranı tanımıyor ama eşkalini verebilecek kadar yakından gördüğünü söyledi. Vereceği detaylar, olayın aydınlanmasını sağlayacaktır. Kaya Bey'in kimseyle kavgası ya da borcu yoktu. Her zaman tek başına dolaşırdı. Nedeniyle ilgili bir fikrimiz yok’’

Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. Mücahit Atmanoğlu ise hayati tehlike olmadığını açıkladı. Adli bir vaka olarak hastaneye getirilen ve ameliyata alınan Kaya Çilingiroğlu'nun, sağ dizinde parçalı kırık, sağ baldır yumuşak dokuda ikinci bir kurşun yarası, sol ayağında da bir kurşun yarası olduğu belirtildi. Akmanoğlu açıklamasında, ‘‘Tahmin ediyorum birisi karşıdan ateş etmiş. Damar sisteminde bir yırtılma ve parçalanma olmasından korkuyorduk ama öyle bir şey çıkmadı. Bütün tetkiklerden sonra üç ortopedist arkadaşımız ameliyata girdi. Ameliyattan sonra gerekli işlem yapılacak’’ dedi.

Dr. Atmanoğlu, kalıcı sakatlık olup olmayacağı sorusuna ise ‘‘Tıpta ve özellikle cerrahide, ameliyatı bitirmeden sonuçlarını görmeden sakatlık olur ya da olmaz demek doğru değil. Ama mafsal tedavisinde eski haline gelmesi için çok uzun süre gerekir’’ cevabını verdi. Diz kapağındaki kurşunun bulunduğu yerde kalacağı belirtildi.

Hülya Avşar eşinin vurulduğunu Hülya Magazin dergisinin kapak çekimi için stüdyodayken duydu. Olayın hemen ardından Avşar'a hastanede sakinleştirici iğneler yapıldığı yolundaki haberler asılsız çıktı. Moralinin iyi olduğu gözlenen Hülya Avşar, ziyaretçileri hastanenin VIP salonunda karşıladı. Sivil ve resmi üniformalı çok sayıda polisin geldiği hastaneye, olayın hemen ardından çok sayıda ziyaretçi akın etti. Bu isimlerin arasında Kaya Çilingiroğlu'nun annesi Gülümser Çilingiroğlu, Hülya Avşar'ın annesi Emral ve kız kardeşi Helin Avşar, kızları Zehra, Serdar Bilgili, Adnan Şen, Adnan Şenses, Beşiktaş yöneticilerinden Sinan Engin, Kıvanç Oktay, işletmeci Emre Ergani, İbrahim Kutluay, Demet Şener, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ile Fatih Aksoy, Nail Keçili ve Şefik Öztek de vardı. Helin Avşar, gazetecilere ‘‘O kadar üzgünüm ki, ne söyleyeceğimi bilmiyorum’’ derken, Ebru Gündeş de hastaneye, ‘‘Acil şifalar dileğiyle’’ yazılı bir çiçek gönderdi.

GÜLBEN ZİYARETE GİTTİ

Yıllardır Hülya Avşar'la rekabeti medyaya malzeme olan Gülben Ergen de, Kaya Çilingiroğlu'nun vurulmasının ardından hastaneye ziyarete gitti. Avşar'a ‘‘Geçmiş olsun’’ diyen Ergen, 10 dakika kaldıktan sonra hastaneden ayrıldı. Kaya Çilingiroğlu'nu hastanede ziyaret edenler arasında Alaaddin Çakıcı'nın erkek kardeşi Gencay Çakıcı da vardı.

HEP AYNI HASTANE

Ekim 2002'de vurulan Derya Tuna da, Ocak 2003'te vurulyan Asena da, Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

3 SENARYO

Kaya Çilingiroğlu'nun vurulmasından sonra pek çok iddia ortaya atıldı.

REYHAN GÖKDENİZ VAKASI

Aylar önce, ‘‘Q Kızı’’ olarak tanınan dansçı Reyhan Gökdeniz'e tecavüz ettiği iddiasıyla ifade veren Kaya Çilingiroğlu'nun vurulması olayına, Gökdeniz'in adı karıştı. İddialara göre, Gökdeniz'in şu sıralar birlikte olduğu zengin sevgilisi, Çilingiroğlu'ndan kız arkadaşının intikamını almak için onu vurdurttu...

TRABZONSPOR BAŞKANLIĞI

Kaya Çilingiroğlu, işadamı Ahmet Ağaoğlu'nun yakın arkadaşı... Ağaoğlu'nun Trabzonspor Başkanlığı'na aday olması konusunda, kendisine en büyük desteği de onun verdiği söyleniyor. Ancak Ağaoğlu, başkanlığa adaylığını koymaktan kısa süre önce vazgeçti. Geri adım atmasının nedeninin ise aldığı tehditler olduğu söylendi. Çilingiroğlu'nun bu nedenle vurulmuş olabileceği söyleniyor.

ÇEK-SENET İNTİKAMI

Kaya Çilingiroğlu'nun çek-senet olaylarıyla ilgilendiği, çek kırdığı yolunda söylentiler de hızla yayılıyor. Çek-senet konusunda canı yanmış, zorda kalmış birisi de Çilingiroğlu'nu vurdurmuş olabilir.

Evlerini de kurşunladılar

Hülya Avşar'ın Büyükdere'deki villası, 5 Mayıs'ta kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşunlandı. Saldırı sırasında Hülya Avşar, 2'nci katta uyuyordu. Villaya 5 el ateş eden saldırgan kaçtı. Saldırıdan 11 gün sonra jandarma tarafından yakalanan, hırsızlıktan sabıkalı eski müezzin Orhan Özbaş'ın tabancasının olayda kullanılmadığı anlaşıldı. Orhan Özbaş ve 4 arkadaşı, modacı Faruk Saraç'ın otomobili ile Etiler Şayan Restoran'ın kurşunlanması olaylarına karıştıkları için tutuklandı. Daha sonra Reina Bar'da gözaltına alınan Tezcan Altay da, Hülya Avşar'ın evini kurşunladığı iddialarını reddetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!