İki acı kayıp

Güncelleme Tarihi:

İki acı kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Siyaset dünyası, iki eski bakan için yasta. Turizm Bakanlığı yapan Barlas Küntay böbrek yetmezliğinden yaşama veda ederken, asker kökenli İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Turizm devi, veda etti

NET Holding Yönetim Kurulu Başkanı, turizm eski bakanlarından 64 yaşındaki Barlas Küntay, dün böbrek yetmezliği nedeniyle acilen kaldırıldığı Esma Hatun Hastanesi'nde vefat etti. Küntay'ın cenazesi yarın Ataköy Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kuntay’ın ölümü turizm camiasında büyük üzüntü yarattı. Uzun süredir tedavi gören Küntay, aynı zamanda kalp ve şeker hastasıydı. Sık sık Başkent Üniversitesi'nin Altunizade'deki Diyaliz Merkezi'ne giden Küntay, dün merkezden ayrıldıktan sonra fenalaştı. Şoförü tarafından Kadıköy'deki Esma Hatun Hastanesi'ne götürülen Küntay, yapılan müdahaleye rağmen, kalp ritmindeki sorun nedeniyle saat 14.55'te vefat etti.

Barlas Küntay, 16 Mart 1935'te Muş'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Küntay, avukatlık ve gazetecilik yaptı. Basın Şeref Kartı sahibi olan Küntay'ın politik hayatı ise 1961'de Adalet Partisi'nde başladı. 1965-1973 yılları arasında iki dönem Bursa milletvekilliği yapan Küntay, 1975-1980 yılları arasında da Bursa Senatörlüğü yaptı. Kendi döneminde ‘Türkiye’nin en genç milletvekili' ve ‘Türkiye’nin en genç senatörü' olan Küntay, Turizm Bakanlığı görevinde de bulundu.

Küntay, 10 yıldır sürdürdüğü Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanlığı'ndan 1 ay önce ayrılmıştı.

Özgeçmişini yazmıştı

İçişleri Eski Bakanlarından, emekli emekli Hava Orgeneral İrfan Özaydınlı, bir süredir tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde önceki gün vefat etti. Özaydınlı'nın cenazesi yarın Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından askeri törenle Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Özaydınlı'nın vefatından önce kendisinin hazırladığı özgeçmişi şöyle:

Aydın'da 1924 yılında doğan İrfan Özaydınlı, ilk ve orta öğrenimini aynı ilde bitirdikten sonra 1939'da Kuleli Askeri Lisesi'ne girerek, askerlik hayatına başladı. Özaydınlı, 1964 yılında Merzifon Ana Jet Üs Komutanlığı görevinde iken generalliğe terfi etti. General rütbesinde, Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Harek*at Başkanlığı, Taktik Hava Kuvvet Komutan Yardımcılığı, Genelkurmay Lojistik Başkanlığı, 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı, 12 Mart döneminde Eskişehir Sıkıyönetim Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı ve Yüksek Askeri Şura üyeliği görevlerinde bulundu. Yüksek Askeri Şura Üyesi iken, 1977 yılında kendi isteği ile ordudan ayrıldı. Özaydınlı, 1977'de yapılan genel seçimlerde Balıkesir CHP milletvekili seçildi. 1978'de kurulan Ecevit Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı, 1979 yılında istifa etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!