İkametgah adresi değişikliği nasıl yapılır? e-Devlet girişi ile Adres Değişikliği Bidirimi!

Güncelleme Tarihi:

İkametgah adresi değişikliği nasıl yapılır e-Devlet girişi ile Adres Değişikliği Bidirimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 16:19

Yeni bir adrese taşınanlar, 20 gün içerisinde adres değişikliğini Nüfus Müdürlüğü’ne resmi olarak bildirmek zorundadır. Bu işlem günümüzde e-Devlet sistemi üzerinde online olarak gerçekleştirilebiliyor. Peki e-Devlet şifresi ile ikametgah adresi nasıl değiştirilir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

İkamet ettiği yerden başka bir adrese taşınan vatandaşlar, adres değişikliğini 20 gün içinde gerekli mercilere, resmi olarak bildirme zorundadır. Nüfus Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen adres değişikliği bildirimi, e-devlet üzerinden de kolaylıkla yapılabiliyor. Vatandaşların adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla zorunlu hale getirilen adres değişikliği bildirimi, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 48 inci maddesi kapsamında yer alıyor. Zamanında yapılmayan adres değişikliği beyanı için 480 TL, beyanın gerçek dışı olduğu saptanması durumunda ise ceza daha da artarak, 963 TL ödeme yapmak zorunda kalıyor.  

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

Adres değişikliği işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden oldukça kolay gerçekleştirilebiliyor. İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise Adres değişikliği işlemleri için e-Hizmetler bölümünde bulunan harflerden işlem yapılacak Nüfus Genel Müdürlüğü’nün baş harfi olan “N” harfi tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamlandıktan sonra kurumun başlığı altında bulunan “Adres Değişikliği Bildirimi” sayfasından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Açılacak ekrandaki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna bastıktan sonra ilgili kısımlara 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme girmelidir. Online olarak sunulan bu hizmette belirtilen adımları takip etmeniz gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra adres bilgileri güncellenebiliyor.

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olmalıdır. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınabiliyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı e-Devlet şifresi verilecektir. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.  

Eğer e-Devlet girişi yapma imkanınız bulunmuyorsa kurumlar üzerinden gerekli işlemleri yapabilirsiniz. 

Haberin Devamı

ADRES DEĞİŞİKLİKLERİNİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

İkametgah adresinizi değiştirmek için taşındığınız yeni yerin Nüfus Müdürlüğü’ne gidip adresi bildirimi yapılıyor. Nüfus Müdürlükleri’ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor. Fakat daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaat yapması gerekiyor. 

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE İKAMETGAH ADRESİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN LİNKİ TIKLAYIN. 

BAKMADAN GEÇME!